Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backtalangen klar – för tre säsonger

Örebro Hockey knyter upp Gustav Backström. Talangen har skrivit ett treårskontrakt med SHL-klubben.

Annons
Gustav Backström tillsammans med Julius Hudacek.

Gustav Backström, 20, är alltså klar för tre nya år i Örebro Hockey.

– Jättekul. Gustav är en kille vi tror väldigt mycket på, samtidigt som vi tycker att det är viktigt att han får utvecklas i lagom takt, man måste ha respekt för de stora stegen i svensk hockey. Med ett treårskontrakt vill vi ge honom den tiden, eftersom vi ser honom som en framtida framträdande back i Örebro, säger klubbens general manager Pontus Gustafsson.

Backen, som är fostrad i Guldsmedshytte SK och gjort två säsonger på Modos hockeygymnasium, fick göra sin SHL-debut i Örebro Hockey som 18-åring, hösten 2013.

Sedan dess har han hunnit med totalt elva SHL-matcher och fått speltid i sju av dem.

– Han gjorde det jättebra i de matcherna, säger Gustafsson.

I J20-laget var Backström mycket framträdande. Han var trea i Örebros interna poängliga och tre totalt i backarnas poängliga i superelitserien. Totalt noterade han 33 poäng – elva mål och 22 assist – på 43 matcher. Men nu klassas Backström som seniorspelare, och blir det ont om speltid i SHL får klubben framöver i stället låna ut honom.

Örebro har nu nio backar under kontrakt inför säsongen 2015/16. Därtill två målvakter och 18 forwards. Trots den övertaliga truppen kan det bli ytterligare något nyförvärv.

– Vi har en väldigt stor trupp och känner oss klara, vi kan med trygghet gå in i SHL-spel med den här truppen. Men eventuellt kan det bli så att vi tar in någon eller några spelare till om rätt namn dyker upp. Men vi har ingen panik och känner oss jättenöjda.

En spelare som skulle kunna tillkomma är backtalangen Filip Bergmark, 19, vars kontrakt med Örebro gått ut. Bergmark satt på SHL-bänken vid tre tillfällen i vintras, spelade i J20-laget och gjorde 26 allsvenska matcher i samarbetsklubben Vita Hästen, men om hans framtid är inget beslut ännu taget. Precis som Backström blir han nu senior.

– Ingenting är klart med Filip varken åt ena eller andra hållet, säger Gustafsson.

Mer läsning

Annons