Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backtuffing kopplas ihop med Örebro

Just nu gör han succé med Björklöven. Nästa säsong kan backen Alexander Hellström tillhöra Örebro Hockey. Det uppger Expressen.

Annons
Alexander Hellström.

Alexander Hellström, 27, är fostrad i Vännäs men har under större delen av junior- och seniorkarriären tillhört Björklöven. Han gjorde två säsonger, 07/08 och 08/09, i AHL med Peoria Rivermen innan han återvände till Sverige för spel med SHL säsongen efter. Efter det följde två säsonger i KHL med Sibir Novosibirisk och Lev Poprad innan han återvände till Björklöen i division 1 till säsongen 12/13. Då var Hellströ, med att föra laget upp i allsvenskan.

Nu håller den storväxte backen på väg att föra samma klubb upp i SHL. Björklöven är vilket fall nära SHL-kval och succén har inte gått obemärkt förbi. Nu uppger Mrmadhawk på Expressen att Hellström uppvaktas av Örebro Hockey.

– Det har jag ingen kommentar till. Det är som jag sagt tidigare att vi vill inte kommentera någonting innan vi har spelat klart för säsongen, säger Pontus Gustafsson, general manager för Örebro.

Vill du säga något om Hellström som spelare också eller låter du bli det med?

– Ja, det låter jag också bli.

Men ni måste ha börjat se över spelarläget till nästa säsong?

– Ja, då. Det har vi hållit på med under en längre tid.

Den här säsongen har Hellström svarat för ett mål och fyra assist på 52 grundseriematcher. Men det är främst för sitt defensiva och fysiska spel Hellström är känd för och inte minst den tuffa spelstilen, vilket inte minst utvisningsstatistiken vittnar om. Hellström brukar ligga kring 100 utvisningsminuter per säsong. Den här säsongen har han ”bara” nått upp till 78.

Mer läsning

Annons