Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Finsk forward till Örebro Hockey

(uppdaterad version) Han lyckades inte i Skellefteå. Nu tar Örebro Hockey över den finske forwardstjärnan.

Annons

Det är nu bekräftat att Örebro Hockey värvar Mikko Lehtonen, 27, från SHL-konkurrenten Skellefteå.

Men den 193 centimeter långe och 92 kilo tunge forwarden har meriter från NHL, KHL och schweiziska NLA i bagaget när han i dag kan göra debut med Örebro Hockey mot Brynäs.

- Det är en riktigt stor värvning. Han passade inte in riktigt i Skellefteås strikta system, men vi tror och hoppas att Mikko kommer att hitta rätt hos oss, säger Örebro Hockeys general manager Pontus Gustafsson.

Lehtonen är storvuxen, men har bra speed och fina händer. En potentiell målskytt, som är tänkt att stärka Örebros offensiv. Fyller nu luckan efter amerikanen Tim Wallace, som tidigare under säsongen fick lämna för Brynäs.

Mikko Lehtonen är fostrad i Espoo Blues, där han spelade fram till 2008. Då testade han vingarna i Boston Bruins i NHL, där det under två säsonger bara blev två framträdanden. I stället spelade han i Providence Bruins i AHL, där han gjorde en hel del poäng. 103 poäng på 150 matcher, jämnt fördelade mellan mål och assister.

Säsongen 2010-2011 kom han till Sverige för första gången, till Skellefteå, där han levererade 58 poäng på 55 matcher, plus åtta på 18 slutspelsmatcher.

Lehtonen drog sedan till KHL i Ryssland, och debutsäsongen gjorde han 21 poäng på 48 matcher för Severstal Cherepovets. Han inledde 2012 i Severstal, men trejdades sedan till Zürich i Schweiz. I alplandet har han hunnit med spel i tre olika lag - Zürich, Bern och Lugano, innan han inför den här säsongen återvände till Skellefteå.

Där har han gjort fem mål och fyra assister på 25 matcher, när han nu alltså flyttar till Örebro.

Kontraktet är skrivet för resten av säsongen, och nästa.

- Han är klar för spel mot Brynäs i morgon (lördag), men det är givetvis upp till tränarna att bestämma, säger Pontus Gustafsson.

Lehtonen kommer till Örebro i kväll, och gör sitt första träningspass på värmningen inför lördagens match mot Brynäs.

Mer läsning

Annons