Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ben: "Vi behövde en förändring"

Andra raka trepoängaren på hemmais, och åtta poäng av 18 möjliga under nye tränaren Kenta Johansson.
– De har ändrat lite på sättet som vi spelar, och jag tror att vi behövde en liten förändring i omklädningsrummet, säger segerskytten Ben Walter.

Annons
Ben Walter gratuleras av Christoffer Norgren och Nick Plastino.

Han gjorde 2–0 på Linköping efter 9.20 i den första perioden, bara 36 sekunder efter Jared Aulins 1–0-mål. Ben Walters andra fullträff i Örebro Hockey räckte hela vägen till tre poäng. Starten på matchen var raka motsatta jämfört med i förlustmatchen mot HV71 när Örebro låg under med 2–0 efter 3.51.

– Vi jobbade hårt och spelade så som vi ville spela. Vi kom ut bra, och fick en bra start precis som vi ville. Så det känns bra att vi kunde hålla i och få med oss alla tre poäng, säger Walter och fortsätter:

– Vi snackade om det, att vi skulle komma ut hårt och spela som vi ska göra i inledningen. Och vi blev belönade med två mål direkt.

Sedan Patrik Ross, den 21 november, självmant hoppade av sitt uppdrag som tränare för Örebro Hockey dagen efter 7–1-förlusten borta mot AIK har Örebro Hockey ryckt upp sig – och det rejält. Trepoängaren mot Linköping var den tredje på de sju senaste matcherna, den andra raka på hemmais och poäng åtta av de 18 möjliga sedan Kenta Johansson tog över. Rolle Sätterman var ju huvudansvarig i 2–1-vinsten mot Modo i matchen som följde Ross avhopp.

– Det var en nystart för oss. De har ändrat lite på sättet som vi spelar, och jag tror att vi behövde en liten förändring i omklädningsrummet. Och det hände, och det har funkat ganska bra för oss, säger Ben Walter.

Jared Aulin om vad Kenta Johanssons inträde i Örebro Hockey har inneburit:

– Det är lite lugnare bakom ryggen på bänken. Patrik var väldigt passionerad och visade det med känslor. Kenta är väldigt kunnig och passionerad och älskar att vinna han också. Men han visar inte sina känslor så att spelarna bli pressade, han är mer tillbakalutad. Det ser ut som att det hjälper oss just nu. Båda är bra killar, och det är som det är. Vi är glada att ha Kenta här och att han hjälper oss, säger Aulin.

Läs mycket mer om Örebro Hockeys 2–1-vinst mot Linköping i söndagens NA, papperstidningen, som även kan köpas som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons