Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bobbo: "Hoppas jag kan spela på onsdag"

Bobbo Petersson tvingades utgå skadad i tredje perioden mot Leksand. Men på söndagen gav Örebro Hockey-backen lugnande besked.

Annons
Bobbo Petersson på isen när Leksand gör mål.

Det var sex-sju minuter in i den tredje perioden av lördagens förlustmatch, 5–3 hemma mot Leksand, som Örebro Hockeys 22-årige back Bobbo Petersson tvingades utgå, skadad.

– Jag fick en tackling och slog i sidan i sargkanten olyckligt. Jag testade ett byte till efter det, men smärtan gjorde att jag inte kunde fortsätta. Jag är rätt stel i dag, men smällen tog som tur var bara på mjukdelarna, säger Bobbo när NA når honom på söndagseftermiddagen.

Kan du spela borta mot Luleå på onsdag?– Ja, det ska inte vara någon fara, hoppas jag. Vi har ledigt två dagar nu, söndag-måndag, och det passar bra efter det som hände. Sedan får jag testa på träningen och se hur det känns, men jag räknar med att kunna spela.

Karlskronasonen Petersson, som hockeyfostrats på Linköpings hockeygymnasium, inledde årets säsong strålande och belönades med ett nytt treårskontrakt för mindre än en månad sedan.

Men på slutet har det gått tyngre, liksom för laget. I veckans två matcher har Petersson varit inne på fem mål bakåt – och totalt står han på minus sex i plus/minusstatistiken efter tolv omgångar.

– Jag får ta på mig ganska mycket av det som inte fungerat på slutet. Jag har gjort en del grodor i de här två matcherna. Det gäller att jag steppar upp mitt spel, det sticker jag inte under stol med, säger han.

Vad är det som inte fungerat i ert spel?– Vi har satt oss själva i skiten. Tappat markering och puckar i försvarszon. Det är inte bra. Det är så klart ett samarbete mellan forwards och backar som måste fungera, men i det här fallet får vi backar ta på oss mycket.

I matchen mot Leksand kom Örebro till start med endast sex backar – och fick avsluta med fem efter Peterssons skada – eftersom Johan Motin var avstängd. Men den NHL-meriterade Karlskogasonen är åter tillgänglig mot Luleå.

– Det har verkligen märkts att han saknats i de här två matcherna mot Brynäs och Leksand. Han är en klipp och tillför förbannat mycket där bak, säger Petersson.

Örebro spelar tre matcher den kommande veckan, för första gången den här SHL-säsongen. Efter Luleå väntar Frölunda borta på fredag kväll och Växjö på hemmais mindre än 24 timmar senare.

Mer läsning

Annons