Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bobbo utan känslor för Djurgården

Bobbo Petersson bidrog till att Djurgården gick upp i SHL. Mer än så vill Örebrobacken inte bidra med. – Nu ska jag vara med och se till att de får stryk, säger Petersson.

Annons

Han värvades som en valpig junior från Linköpings starka J20-lag. Kom med ett ”C” på bröstet med stor potential när Peter Andersson tog Örebro Hockey från svensk hockeys bakgata upp till den finaste salongen.

Förra säsongen spelade Bobbo Petersson 40 SHL-matcher, men lånades ut i till Djurgården i allsvenskan i december. Han behövdes skruva upp matchtempot gjorde det under fyra matcher. Djurgården steg under vintern som en raket i tabellen och kvalade sig slutligen upp i SHL på rivalen AIK:s bekostnad.

Efter sommaruppehållet har Bobbo Petersson, Örebros yngste spelare bland de etablerade, växt mest av alla.

Nu snittar den smarta allroundbacken från Karlskrona drygt 18 minuters istid per match och överträffas bara av Johan Motin och Viktor Ekbom i Örebros defensiva led.

– Jag har fått mer istid och mer förtroende i boxplay. Det känns oerhört roligt, säger han.

Klubben tror så mycket på honom att de belönade Petersson med ett färskt treårskontrakt tidigare i veckan.

Tre Kronors assisterande coach Peter Popovic satt i Behrn arena när ni vann mot HV71 – blickar du till och med mot landslaget?– Nej, det gör det absolut inte. Jag får hoppas på det någon gång i framtiden.

Slutspel med Örebro då?

– Det tycker jag att vi siktar på.

Efter två timmar utan mål och tre raka förluster kom den förlösande vinsten mot HV71, 2–0. Örebro lyfte upp på slutspelsplats.

– Kul att se att vi kunde steppa upp efter den dåliga matchen mot Linköping. Nu visade vi att vi kan spela hockey. Det måste vi göra varje matchen.

Blir det speciellt att möta Djurgården?

– Det ska bli väldigt roligt att möta Djurgården. Vi ska sätta dom på plats.

Kan du känna dig delaktig även i Djurgårdens SHL-plats?

– Jag gjorde inte så många matcher i Djurgården så jag tar inte på mig någonting av det. Det var roligt att vara där, men nu kommer de till Örebro och då ska vi besegra dom.

Mer läsning

Annons