Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Början på svensk hockeys död"

Först ett avslöjande, sedan våldsamma protester – och nu en brevväxling. SHL:s förslag till ny utformning av svensk ishockey fortsätter att väcka känslor.

Annons

Sent på lördagskvällens presenterade SHL ett öppet brev som svar på fansen protester mot förändringsförslaget, undertecknat av ordföranden och klubbchefer eller motsvarande i samtliga tolv SHL-klubbar. Bland dem Örebro Hockeys ordförande Ulf Gejhammar och general managern Pontus Gustafsson.

Brevet går inte i detalj in på de kritiserade förslagen, framförallt att ta bort kvalserien och införa en playoffmatchserie mellan allsvenskans vinnare och sistaplacerade laget i SHL, samt att lyfta upp lag från hockeyallsvenskan till SHL på ekonomiska grunder, genom wildcards.

Men SHL skriver ändå att "samtliga SHL-klubbar ställer sig bakom" förslaget. Dessutom slås redan i inledninge fast att "vi tänker fortsätta att förhandla".

Samtidigt publicerar Expressen ett brev från 39 supportergrupper till lag i SHL och hockeyallsvenskan, däribland Örebrofansen i 14-3 och Bik Karlskoga-fansen i Bik Support. Där skräder fansen inte orden. "Vi är övertygade om att förslaget, om det blir verklighet, är början till svensk hockeys verkliga död", skriver supportrarna bland annat.

Mer läsning

Annons