Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlström: "Jag ska kriga mig tillbaka"

Örebro Hockey närmar sig HV71 på slutspelsplats igen.
– Vi har häng på HV nu och jag tror inte de kan slappna av, säger Robin Dahlström, som var tillbaka efter två månaders frånvaro.

Annons

Skadebekymmer och utlåning till Djurgården i allsvenskan. Lägg där till en OS-uttagning i Norges landslag. Så förstår ni att mycket har hänt den senaste tiden för Örebros norske forward.

Mot Skellefteå var han tillbaka och visade upp sig i matchmiljö för Örebrotränaren Kenta Johansson. Comebacken slutade med två poäng för Örebro, som reste sig direkt efter 6-3-förlusten senast mot Brynäs.

– Jag hoppas att jag är tillbaka nu. Mitt mål är att kriga mig till en plats i laget, säger Robin och fortsätter:

– Det var länge sedan jag spelade match för Örebro. Två månader sedan. Det är här jag bor, det här laget som jag tillhör. Så klart att det var kul att få vinna direkt.

Vad tänker du kring jakten på HV71?– En utmaning. Jag tycker att de ska känna sig lite pressade. Vi har häng på HV nu och jag tror att de känner att de inte kan slappna av.

Hur ser du på utlåningen till Djurgården?– Jag hade varit skadad länge och behövde helt enkel matchträning igen. Utlåningen kändes rätt. Djurgården är en storklubb. Jag har tjänat på att vara där ett tag.

Känslorna över att bli uttagen till OS?– Det känns jättestort. Det finns väl inte så mycket som är större än ett OS så det kommer bli en upplevelse. Jag fick beskedet en halvtimme innan det blev offentligt. Jag visste att jag hade chansen, men det var ändå lite oklart. Det var två spelare som kunde ha gått före mig, men som inte gjorde det, säger Robin, samtidigt som lagkamraten Tomas Skogs bryter in och skämtsamt säger:

– Så lät det inte i omklädningsrummet. Då har Robin sagt att uttagningen var självklar sedan i augusti ... 

Mer läsning

Annons