Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför valde backstjärnan Örebro Hockey

Nu är Örebro Hockeys nye stjärnback Jakub Krejcik helt spelklar. På torsdagskvällen klarade han den obligatoriska läkarundersökningen på lägret i Schweiz.

Annons

Han presenterades redan på tisdagen. Men det dröjde ytterligare två dygn innan den VM- och KHL-meriterade backen från Prag blev helt klar för Örebro Hockey. Efter torsdagens lätta ispass i Sursee, där Örebro befinner sig på en veckas match- och träningsläger, undersöktes den 23-årige tjecken av Örebroläkaren Ulf Nordström.

– Han är mycket stark och det ser bra ut, hälsa Nordström direkt efter undersökningen.

Krijcik själv gav ett lugnt och snudd på blygt intryck.

– Ni får ursäkta min engelska. Den är inte den bästa. Men det känns väldigt bra att vara här. Jag var sugen att prova på något nytt, Sverige kändes bra och jag får prova på att ta hand om mig själv, säger han.

I Örebro Hockey pratar han flytande med målvaktsstjärnan Julius Hudacek, som är från Slovakien. Krejcik har inte blivit draftad men drömmer ändå stort. Den unge tjecken har hittills noterats för två VM-turneringar.

– Men egentligen är det bara en. Jag spelade sex-sju matcher i den, i den andra satt jag bara på bänken, säger han.

– Visst drömmer alla om NHL. Men det är en lång resa. Mitt mål nu är att hjälpa Örebro uppåt i tabellen och etablera sig i SHL. Det fanns intresse från annat håll också, men Örebro kändes riktigt bra, säger Jakub.

Örebro Hockey möter på fredagen klockan 16 schweiziska Zug, med förre Örebrobacken Daniel Sondell i laget, i lägrets första träningmatch.

NA finns förstås på plats och du kan se matchen direktsänd via na.se.

Lägrets övriga matcher är på lördag 18.45 mot Ambri-Piotta samt på tisdag 19.45 nere i Lugano mot just Lugano.

Mer läsning

Annons