Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kan missa kvalseriestarten

Skadeläget är oerhört mycket ljusare än på länge. Men Örebro Hockey har två stora frågetecken inför kvalseriestarten på måndag - Jared Aulin och Conny Strömberg.

Annons

Aulin skadades i hemmamötet med Frölunda, 6-0-seger, och de första prognoserna sa att det inte skulle vara ett problem inför kvalserien. Det läget har förändrats en del.

- Det har dragit ut på tiden en del på grund av en större blödning. Jared har kunnat köra hyfsad fys, och går på is lite försiktigt den här veckan. Men läget är osäkert, det kan bli bättre på några dagar, men det kan också bli så att han missar ett par av de inledande matcherna i kvalserien. Det handlar mycket om att ta ned smärtan till en hanterlig nivå, säger Örebro Hockeys fystränare Mattias Mattsson.

I fallet Conny Strömberg ser det mörkare ut. Hans tidigare skada är läkt, men han har drabbats av en ny.

- En ny underkroppsskada. Det är inte troligt att han spelar i kvalseriepremiären, konstaterar Mattsson.

Å andra sidan har skadeläget ljusnat ordentligt på sistone. Martin Johansson var tillbaka i spel i SHL-epilogen mot Linköping. Och Emil Kåberg är i princip hel och kör för fullt i veckan efter sin axelskada. Och Robin Dahlström är också tillgänglig igen.

- Det är bara Marko Anttila nu som vi räknar som borta för resten av säsongen.

Utöver Johan Adolfsson, ska tilläggas. Backen Robin Olsson, rygg- och höftproblem hela säsongen, är tillbaka i spel och har spelat med juniorlaget. Det innebär att Örebro i dagsläget, som det ser ut, har nio tillgängliga backar och 18 forwards.

- Det betyder att det blir tuff konkurrens på träningarna, vilket förstås är bra för kvaliteten. Fysiskt ser det riktigt bra ut i truppen, där är jag inte det minsta orolig. Den mentala delen bör inte vara några stora problem heller, vi har spelat bra på sistone och jag tror inte att det saknas självförtroende, säger Mattias Mattsson.

Läs mer i morgondagens NA, papper- och e-tidning!

Mer läsning

Annons