Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Dibo" petad: "Vi kommer att se över truppen"

Örebro Hockey återstartar efter ett kort juluppehåll i Växjö i kväll. Kanadensiska stjärnvärvningen Justin DiBenedetto är inte med. Petad.

Annons

- Vi har en stor trupp just nu, med alla friska. Det råder en konkurrenssituation, precis som vi vill ha det. "Dibo" är inte med i kväll, det är tränarens beslut, säger general manager Pontus Gustafsson dryga timmen före nedsläpp i Vida arena.

DiBenedetto är värvad för att tillföra spetskompetens, en relativt dyr spelare som i normala fall ska ingå i någon av de två första kedjorna. Kanadensaren har, efter en bra start, inte motsvarat förväntningarna och var senast mot Färjestad nere i fjärdekedjan.

Pontus Gustafsson vill inte kommentera huruvida DiBenedetto kan vara på väg bort från klubben.

- Vi har en stor trupp just nu, större än vi kommer att ha mot slutet av säsongen. Vi kommer att se över den inom en snar framtid. Sedan vi bytte tränare och Kenta Johansson tog över har nu alla fått chansen att visa upp sig. Sedan blir det upp till Kenta och sportgruppen att ta beslut om hur det blir framöver. Just nu står DiBenedetto utanför laget, men det är tätt med matcher och mycket kan hända, säger Gustafsson.

Justin DiBenedetto har gjort tolv poäng, sju mål och fem assister, på 33 matcher.

Inte heller Daniel Sondell är med till Växjö. Den poängstarke backen har av allt att döma fortsatta problem med sina ljumskar.

Mer läsning

Annons