Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekbom: "Det är början på något riktigt bra"

Året avslutades med en torsk. Men Viktor Ekbom, med nysignerat kontrakt, tror att framtiden tillhör Örebro.

Annons

December månad gav sex raka poänggivande matcher, men avslutades med en förlust mot HV71 på tisdagskvällen. 1-2 innebar att Örebro Hockey tappar en placering och firar nyår som SHL:s femte bästa lag.

Besviken över nederlaget kan försvarskuggen Viktor Ekbom åtminstone trösta sig med att nollpoängarna har blivit en allt mer sällsynt företeelse i laget.

- Det är en jävligt sur känsla att förlora så man är glad att det inte blivit så mycket av den varan på sistone. Men det är klart att det är bra gjort att vi bara har förlorat en i full tid under hela december. Men det är lika surt varje gång man gör det, säger 25-åringen.

1-2 var inget missvisande resultat men Ekbom menar att matchen med en gnutta flyt kunde slutat annorlunda.

- Jag tycker det är en väldigt bra match från båda lagen. Jag kan tänka mig att den var rolig att titta på från läktaren.

- Vi är bättre i tredje och tar över matchen lite. Med lite tur hade vi båda kunnat kvittera och vunnit. Överlag tycker jag att det är en bra hockeymatch från båda lagen, säger Ekbom som offrade liv och lem för att hindra pucken att hitta in bakom Julias Hudacek i målet.

När han skulle täcka skott i den första perioden tog pucken olyckligt i ryggen.

- Jag gick in i omklädningsrummet, blev lite omplåstrad och sedan var det bara att gå ut och köra igen. Vi kollade att det inte var något som var brutet och det var det inte.

- Det gjorde väldigt ont när det hände men det var ingen fara. Man spelade med lite smärta men det gör man ju nästan alltid.

När Viktor Ekbom sammanfattar nuläget i klubbens andra SHL-säsong gör han det i positiva tongångar. Men bara för att laget tillhör lagets övre halva nu för tiden råder det ingen hybris hos spelaren.

- Förra året spelade vi i kvalserien och vi har inte ändrat på så hemskt mycket i laget så vi håller nog kvar vid vår målsättning som är att undvika kval. Självklart tittar vi på tabellen och ser att vi är med där uppe men det är fortfarande många matcher kvar.

Med tillförsikt ser Viktor Ekbom ljust på Örebros framtid. En framtid han ämnar vara en del av. Under måndagen kritade backen tillsammans med tränaren Kenta Johansson och ytterligare tre spelare på ett nytt kontrakt. Ekboms nya avtal sträcker sig över tre år.

- Det är väldigt kul att få stanna kvar här i tre år till och fortsätta spela inför den här fantastiska publiken. Stämningen i den sista perioden i dag var grym. Det är riktigt härligt att spela då och man får så fruktansvärt mycket energi. Det var en stor anledning till att jag ville stanna kvar, att det är så stort drag kring hockeyn här i Örebro. Det känns som att det är början på något riktigt bra här.

- Det ska bli riktigt kul att fortsätta vara en del av den här resan i ytterligare tre år. Det är spännande, säger han.

Mer läsning

Annons