Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En buss med Örebrosupportrar till SHL-premiären

Räkna inte med att kommer att vallfärda hockeysupportrar från Örebro till torsdagskvällens SHL-premiär mot Modo i Örnsköldsvik. Endast en buss kommer att avgå från Örebro.

Annons
Örebrofans på väg till premiärmatchen mot Färjestad i fjol.

Från början var det tänkt att Örebro Hockeys supportrar skulle åka till SHL-premiären med ett hockeytåg till Örnsköldsvik. Ett paket som klubben hade sytt ihop och som fansen nappade på. Runt 400-500 hade anmält sig och supportrarna var laddade för hockeyfest.

Men bara några veckor innan SHL-premiären fick Örebro Hockey beskedet att rälstiderna upp till Örnsköldsvik inte alls var särskilt lukrativa och att den sammanlagda restiden skulle bli betydligt länge än vad den ursprungliga var. Där valde klubben att spåra ur tågplanerna och i stället erbjuda sina fans möjligheten att åka buss till premiären.

Och nu, så här dagen innan SHL-premiären, ringde NA upp Örebro Hockeys infomationsansvarige Filip Nyängen för att höra hur många bussar som åker upp till Örnsköldvik.

- Vi blir 44 stycken som åker klockan åtta i morgon bitti. Jag och "Mozart" (Lars Andersson) kommer att stå för underhållningen på bussen. Det kommer att bli en del roliga aktiviteter på bussen, säger Filip Nyängen.

Är det inte en missräkning att det bara blir en buss?- Klart att det är tråkigt. Helst hade vi tagit tåget, men nu när det inte blev gynnsamt för oss så valde vi den här lösningen. Sedan har jag hört att det kommer att vara en del som kommer att ta tåget upp. Vi är laddade för premiären och tycker det här ska bli ruggigt kul, säger Nyängen.

Till fjolårets SHL-premiär

mot Färjestad kom drygt 3 000 galna Örebrofans och skapade en härlig atmosfär i Karlstad. Lika stor uppslutning blir det inte från Örebrofansen i Örnsköldsvik.

- I och med att det blev buss så avtog intresset lite. Matchen spelas mitt i veckan och resan tar mycket tid. Hade matchen spelats exempelvis en lördag så hade intresset varit mycket större, säger Peter Nilsson som är reseansvarig i Örebro Hockeys officiella supporterklubb 14-3 och fortsätter:

- Vi laddar i stället för bortamatchen mot Linköping den 20 september och framför allt bortamatchen mot Leksand den 4 oktober då vi kör "Invasion Leksand", säger Peter Nilsson.

Mer läsning

Annons