Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Experten om Örebro: Många frågetecken

Örebro Hockeys trupp är spikad. Då ringde NA upp hockeyexperten Uffe Bodin och lät honom reda ut hur bra den egentligen är.

Annons
Tim Wallace.

Vi tar den i siffror först, Örebro Hockeys spikade trupp:

** 29 spelare fördelat på tre målvakter, tio backar och 16 forwards.

** 20 spelare som var med förra säsongen, nio nyförvärv.

** Sex transatlanter, en norrman och 22 svenskar.

** En snittålder på 27,6 år, med totalt 151 NHL-macher och 2 046 SHL-matcher i bagaget.

** Och en hel massa frågetecken, om man får tro experterna.

För när Tim Wallace på tisdagen blev sista spelare in i truppen inför den historiska, första säsongen i SHL ringde NA upp hockeyexperten Uffe Bodin, chefredaktör på Hockeysverige.se och tidigare NA-medarbetare, för en bedömning av Örebro. Men fick inte något rakt svar.

– Det är jättesvårt, jag känner mig osäker på Örebro. Det är för många frågetecken, säger Bodin.

Och presenterar två specifika:

** Målvakterna.

– Kommer de att hålla? Tim Sandberg såg jättebra ut i kvalserien, men det finns inte så mycket rutin där.

** Offensiven och ledarna i truppen

– Örebro kan ha hittat en Bud Holloway i Ben Walter, men det är för många om och men i övrigt, och det är nästan det största frågetecknet. Hur ska Örebro få ihop kedjorna? Vem ska ta vilken roll? Det finns ett ganska stort överskott på spelare. Med så många transatlanter som ska bidra offensivt, vad får Conny Strömberg, Johan Wiklander och Henrik Löwdahl för roller? Alla kommer inte kunna spela powerplay. Och många kommer förvänta sig att få speltid, hur kommer det påverka lagbygget?

Däremot ser Uffe Bodin inte något systemfel i att satsa på hela sex transatlanter, även om han är lite osäker på satsningen.

– Det är helt omöjligt att svara på hur de kommer fungera och det är för många. Har man valt rätt spelare kan man fylla ett helt lag med nordamerikanska spelare, förstås. Men om de rent krasst inte fyller jobbde de är ditplockade för kommer det bli tufft.

Hur långt kommer Örebro Hockey då att räcka i SHL 2013/14. Bodin tror att det blir fight runt strecket som skiljer slutspelslagen från kvalserielagen.

– Jag tror inte Örebro har material för att hänga på högre upp, men jag tror inte att laget kommer bli avsågat heller. Det finns stora frågetecken för fler lag, som Leksand, AIK och Brynäs. De kommer att göra upp där nere, säger Bodin.

I onsdagens NA, papperstidningen, berättar Uffe Bodin om sina tankar kring Tim Wallace – och får mothugg av Örebro Hockeys ledning. Köp den som e-tidning här nedan!

Hockeyexperten Uffe Bodin – som han såg ut när han jobbade på NA 2007.

Mer läsning

Annons