Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färske Tims första match på "big ice"

En Tim räddade en straff och ett gäng andra skott. Höll nollan. En annan Tim gjorde sin första match någonsin på "big ice".

Annons

Målvakten Tim Sandberg svarade för en stadig och säker insats när Örebro Hockey besegrade Rapperswil Lakers med matchens enda mål. Bland en hel del annat plockade han en straff i andra perioden så självklart att det såg enkelt ut.

Tim Wallace hade en tuffare uppgift i sin första match för Örebro Hockey. Den NHL-meriterade transatlanten var ute på stor is i match - för första gången någonsin.

- Väldigt annorlunda, och jag får nog ge det lite tid att anpassa mig. Jag är säker på att jag kommer att gilla det, men det är ovant i början med ytor jag inte är van vid, säger Wallace.

Stor och stark högerskytt, och en duktig skridskoåkare. Trots det såg han stundtals en smula bortkommen ut.

- Det svåra är närkampsspelet, det är lätt att gå bort sig. Man måste ligga nära när man ska sätta in tacklingarna, annars är hinner motståndaren glida undan. PÅ den mindre rinken finns inte riktigt plats för det på samma sätt. Så det handlar om att anpassa sig och lära sig när det är rätt att gå in hårt, och när det är bättre att täcka ytor och avvakta lite, säger Wallace.

Sist, eller åtminstone senast, in i Örebro Hockeys SHL-trupp. Han debuterade i en kedja med Marcus Weinstock på andra kanten och Jonas Karlsson som center.

- Jag tycker att vi kom in i det mer och mer, och mot slutet skapade vi också en del målchanser. Jag hade själv någon i sista perioden som jag kunde gjort mål på.

Vad ger du dig själv för betyg?

- Godkänt, med tanke på omständigheterna. Och framför allt var det bra att vi höll ihop det som ett lag och lyckades vinna. För mig kändes det som en bra start. Defensivt var vi riktigt bra, och jag kan konstatera att det här laget är fullt av väldigt duktiga hockeyspelare.

NHL-meriterad som checkingforward med begränsad speltid. Men i AHL har Wallace gjort en hel del poäng i en betydligt större roll. Och det är en sådan roll han förväntas ta i Örebro Hockey.

Tränaren Patrik Ross var av ungefär samma uppfattning om matchen som Wallace.

- Defensivt glimrande, tycker jag. Backspelet och målvaktsspelet är jag väldigt nöjd med, och hur vi höll ihop det i egen zon, inte minst i boxplay. Däremot saknade vi trycket i omställningarna, vi var inte rappa nog där, säger Ross.

Möjligen till en del beroende på att dagen började med samling halv sex på morgonen och därpå en resa som tog tid. Laget anlände i Rapperswil en timme före match.

- Det spelar ingen roll. Vi sysslar inte med ursäkter, det är meningslöst. Vi konstaterar att vi gjorde det bra defensivt men att vi kan bättre framåt. Och det får vi försöka visa redan mot Davos i morgon (torsdag), säger Ross.

Martin Johansson, Thomas Enström, Viktor Ekbom stod alla över matchen mot Lakers.

- De spelar mot Davos, konstaterar Ross.

Däremot lär Jared Aulin inte spela i någon av matcherna i Schweiz. Kanadensaren ligger före sitt rehabschema efter sin svåra lårmuskelskada, men är ännu inte framme vid matchdugligt skick.

Mer läsning

Annons