Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fish tillbaka i Örebro – som förlorare

I våras var han med om att ta Örebro Hockey till kvalserien. På tisdagen var Christopher Fish tillbaka i Behrn arena. Men hans Linköping förlorade.

Annons
Christopher Fish.

Örebrofödde Christopher Fish, med Striberg som moderklubb, blev förra säsongen utlånad till Örebro Hockey. Han gjorde sju poäng på 26 matcher i allsvenskan och ett mål i playoffserien som ju Örebro efter stor dramatik kunde vinna och ta steget till kvalserien.

Men efter den rafflande upplösningen i Hovet mot Djurgården fick inte Fish hänga med Örebro-truppen till den första matchen i kvalserien, borta mot Timrå. I stället kallades han hem till SM-slutspelet med Linköping.

Han blev inte förvånad över att Örebro tog klivet upp till SHL.

– Jodå, jag har alltid trott på Örebro, så klart. Jag kände ju hur det var att spela i laget. Så det trodde jag.

På tisdagen var 20-åringen tillbaka i Behrn arena. Som motståndare. Fish spelade i fjärdelinan och gjorde säsongens fjärde match.

– Klart det var speciellt. Jag hade ju inte spelat någon match här tidigare och det var förra året jag fick spela här. Då känns det konstigt att vara motståndare, säger han.

Men ett formtoppat Linköping, som efter den inledande 5–1-förlusten borta mot Luleå hade radat upp fem raka matcher utan förlust, fick det jobbigt mot ett aggressivt Örebro. Först i tredje perioden vaknade gästerna.

– Vi var inte på topp. De spelade bra, stressade hårt. Vi kom igång först i tredje perioden, och då brukar det vara för sent. Nu fick vi chansen, i och med att vi hade släppt in två och gjorde ett mål. Då hade vi fortfarande lite chans, men annars så gjorde vi två för dåliga perioder och en bra sista. Örebro var stabilt, säger Fish.

Bortasektionen var välfylld, och de gästande supportrarna bjöd upp till kamp på läktaren. Även på isen var det stundtals ganska hett, och kanske såg vi spår av en gryende derbyrivalitet. Det är inte många mil som skiljer städerna Örebro och Linköping åt.

– Ja, det är skitkul att det är så nära. Det är kul att det är mycket Linköpingssupportrar här, och det blir säkert många örebroare i Linköping. Det är bara positivt, säger Fish.

Mer läsning

Annons