Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Folk sa att Kåberg var slut"

Örebro Hockey har överraskat många i SHL-starten.
Nu väljer tränaren Patrik Ross att hylla en av veteranerna bakom succén.
– Folk sa att Emil Kåberg var slut som hockeyspelare, men han är vår ryggrad, säger Patrik Ross.

Annons

På onsdagskvällen väntar jumbon Växjö hemma för Örebro, som med sina sju poäng på fyra matcher fått en smakstart på säsongen i Sveriges bästa ishockeyliga. Bakom succén ligger många anledningar. En av dem väljer Patrik Ross att stämpla med Emil Kåbergs namn.

– Emil gör det här jobbet varje dag. Kåberg kan man titta extra på, det är inte så himla enkelt att göra den arbetsinsatsen och det jobbet om man kommit upp i åren. Då är det lättare att göra det som är kul och bra.

Vad tänker du särskilt på?– Det är inte alltid så roligt när man är 35-36 år att lägga sig på knä och täcka ett skott som kommer i 160 kilometer. Men Emil gör det och många spelare och juniorer bör titta på det. Ibland tror de att bara de gör mål, assist och poäng kommer de att spela högt upp. Kåberg kommer aldrig att göra massa poäng, men det finns andra sätt att ta sig till SHL och bli en bra hockeyspelare ändå. Kåberg har tre SM-guld med Färjestad för han fattade i ett tidigt skede att han inte har alla verktygen i lådan och att han var tvungen att ta andra vägar framåt.

Läs mycket mer inför matchen mot Växjö i onsdagens NA, papperstidning, eller köp den här nedan som e-tidning under onsdagen.

Mer läsning

Annons