Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Formtoppen fortsätter för Örebro-stjärnan

Martin Johansson är glödhet just nu. Mot Färjestad gjorde han mål för sjätte matchen i rad. 

Annons

Djurgården. Växjö. Frölunda. Brynäs. Leksand. Och nu Färjestad. Martin Johansson är verkligen i storform, och det får SHL-konkurrenterna känna på. Hans 3–1-reducering i lördagens bortamöte med värmlänningarna förlängde forwardens målsvit till sex raka matcher. 

– Jag är inne i ett stim just nu. Det känns väl alltid bra att göra mål, men vi var verkligen inte bra och kom inte upp alls i dag, säger han. 

Färjestad tog ledningen i den andra perioden, och såg ut att ha avgjort matchen med två minuter och 16 sekunder kvar av den sista tredjedelen när Per Åslund satte 3–0 i öppen kasse. Då klev Johansson in i handlingen, och kort därefter följde Henrik Löwdahl exemplet.

– De kunde spela mycket på sin ledning, och vi kom inte igång förrän de sista två-tre minuterna. Vi skapade inte mycket under de första 57 minuterna. Viksten (Daniel) försökte få in pucken mot mål. Den hamnade hos mig, och jag såg att han (Justin Pogge) sträckte sig mot stolpen. Jag siktade mellan benen, och pucken slank in trots att jag inte trodde det först. Målet gav oss ett litet hopp. 

Visst var möjligheten tillbaka, inte minst efter Löwdahls snabba 3–2-mål, och drömläget kom. 16 sekunder före slutet. Marcus Weinstock missade dock straffslaget, som blev till efter att målvakten Pogge flyttat sin bur avsiktligt, och Färjestad klarade av att rida ut stormen och ta tre poäng.

– Det var bara att släppa allt. Inget att fundera på. Ett par av våra chansningar gick hem, och det gör de ju inte alltid. Så som vi spelade då, kan man ju inte spela under en hel match. 

På torsdag, 22 januari, reser Örebro till Jönköping för att möta toppkollegan HV 71, trea i den hyperjämna tabellen, på bortaplan. Då får vi se om 27-åringen kan näta igen, och bygga vidare på sin imponerande personliga trend.

– Vi måste, oavsett när det är under matcherna, vara påkopplade och desperata. Nu ska vi ta nya tag, och med två raka förluster får vi se till så att det inte blir en tredje sådan, säger Martin Johansson. 

Läs mycket mer om matchen i söndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning härintill. 

Mer läsning

Annons