Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre Örebro-målvakten tog kokain

Förre Örebro-målvakten Stefan Ridderwall har åkt fast efter att ha använt kokain.Han får böta 11 000 kronor men kommer inte att straffas av sin nuvarande klubb Rögle.

Annons

Säsongen 2012-2013 stod Stefan Ridderwall 16 matcher för Örebro Hockey i allsvenskan. Nu har målvakten, som lämnat tyska klubben Düsseldorf för Rögle, hamnat i rejält blåsväder.

I en intervju med Sportbladet berättar han om natten han helst vill glömma. Den 27 april i år var han ute och festade i Stockholm. Det slutade med att han greps av polis utanför en nattklubb efter att ha tagit kokain.

– Jag blev onykter. Det är ingen bortförklaring, men jag blev väldigt onykter under kvällen, redan där blev det fel. Sedan hamnade jag på en fest och det kom fram kokain. Jag kan inte förklara varför jag agerade omdömeslöst. Jag har alltid varit mot droger. Jag kommer aldrig att sätta mig i en sådan här situation igen och visa sådant dåligt omdöme som jag gjorde denna kväll, säger 26-åringen till Sportbladet.

Han väljer själv att träda fram och berätta.

– Jag har burit på det här ett tag och jag kommer få sota för det under hela mitt liv. Det går inte en dag utan att jag vill ha det ogjort.

Som en följd av brott mot narkotikalagen fick han böta 11 000 kronor. Men Rögle kommer inte att straffa sin målvakt ytterligare. De väljer i stället att stötta honom efter att han nu gått ut och berättat om det.

– Jag är tacksam över att jag har klubbens stöd. Rögle fördömer min gärning väldigt hårt men ger mig ett otroligt stöd som person just nu och det är något som jag är väldigt tacksam över. Jag har blivit en annan person efter det som hänt. Ja, om det kommit fram något gott av det här så är det att jag har förändrat mig. Visst kan jag kanske dricka ett glas vin, men jag kommer inte bli full i framtiden, säger Ridderwall till Sportbladet.

Mer läsning

Annons