Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första målet - på fem månader

Första målet på dagen fem månader sedan det förra. Örebro förlorade - men Nick Plastino vann självförtroende mot Malmö.

Annons

Det var i mitten på den andra perioden som det fullkomligt exploderade från Nick Plastinos blad.

Anders Eriksson vann tekning i offensiv zon. Pucken rann tillbaka upp i banan - till Nick Plastino. Han drog på för kung och fosterland. Efter bråkdelen av en tiotusendels sekund satt gummitrissan upp i Malmömålvakten Pontus Sjögrens högra kryss,

- Jag försökte bara att få den på nät, smilar Plastino.

Men resultatet blev något utöver det vanliga. Ett pangmål som innebar ledning, 2-1, för Örebro.

Målet var Plastinos första - på fem månader. Burrasslet dessförinnan kom i 3-2-förlusten borta mot Frölunda i SHL:s 15:e omgång, den 20:e oktober 2013.

- Det är såklart alltid skönt att göra mål. Och det är bara hoppas att det håller i sig. Sen spelar det inte så stor roll vem det är som gör målen, men visst är det skönt att ha i ryggen att veta om att man kan sätta dit dem.

Men historien kommer alltid ikapp verkligheten. Precis som mot Frölunda den där höstdagen för nästan ett halvår sedan så förlorade Örebro, med exakt samma siffror som senast, 3-2. Det efter att Robin Alvarez både kvitterat till 2-2, och gjort segermålet till 3-2.

Nick Plastino ser ändå förlustmachen som ett fall framåt för Örebro.

- Jag tycker att vi spelade desperat. Desperat på ett positivt sätt. Som om vi verkligen ville ha poängen på ett sätt vi inte velat haft tidigare riktigt. Det syntes. Vi var först på puckarna och hårdare i tacklingarna.

Örebros förlust i kombination med att Västerås slog Djurgården och Rögle vann över AIK i förlägning innebär att kvalserien nu är superjämn. Efter tre omgångar toppar Örebro tabellen på sex poäng. Djurgården, som låg tvåa inför den tredje omgången, ligger sist - på tre inspelade poäng. Just Örebro och Djurgården möts i morgon, söndag, i Behrn arena.

Mer läsning

Annons