Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjebeskedet: Han är tillbaka

Han spelade åtta matcher och en period. Sedan dess har det resultatmässigt gått utför. Mot AIK är Örebro Hockeys Johan Wiklander tillbaka.

Annons
Johan Wiklander.

Wiklander bidrog till inledande segrar mot Färjestad och Skellefteå med avgörande straffar. Tre mål, tvåa assist - sedan gick han sönder i mötet med Modo i nionde omgången.

En knäskada som fyllde sex veckor i lördags.

- De sa från början att det skulle ta mellan sex och tio veckor. Så det har gått förvånansvärt bra. Nu har jag varit på is i en och en halv vecka, och kört för fullt de två senaste dagarna. Så om jag får så kan jag spela mot AIK, säger forwarden.

Inte sannolikt rakt in och en hel match. Men det är inte osannolikt att "JW" får några byten, kanske en del tid i powerplay på Hovet.

Det har inte gått så bra sedan du blev skadad?

- Haha, nej, resultatmässigt har det varit tungt ett tag, men det har nog inte så mycket att göra med att jag varit borta. Som jag ser det har vi fortsatt spela bra hockey, med några få matcher undantagna. Vi vet att det är små marginaler, och i början hade vi dem ofta på vår sida. Det har vi inte haft på sista tiden. Jag är säker på att mycket handlar om att det börjar studsa rätt igen, och det kommer det att göra om vi bara fortsätter göra rätt saker, säger Johan.

Vad hoppas du kunna bidra med?

- Jag hoppas kunna tillföra energi till laget. Jag är kanske inte i toppform just nu, men jag är jäkligt sugen på att spela och göra allt jag kan för att hjälpa till. Självklart vill jag gärna trycka in en eller annan puck också, bidra till att vi får fart på målskyttet.

Knäskadan är helt läkt, och WIklander har fåttklartecken att spela. Han har varit helt i från isen i fem veckor.

- Jag har inga känningar alls i knäet. Sedan handlar det om att våga gå in i situationerna. Det är lätt att känna lite osäkerhet, men det släpper rätt fort när man känner att det håller.

Hur ser du på läget, du har ju sett en svit på elva matcher utan seger byggas upp?

- Spelmässigt ser jag inte att det blivit sämre än i början av serien. Vi har varit lite ineffektiva, men man vet också att sånt går upp och ner. Jag är faktiskt inte orolig alls, vi kommer att vända på det här. Det handlar om att tro på det man gör och fortsätta jobba hårt. Det låter kanske tråkigt, men det är så det funkar.

Mer läsning

Annons