Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gustafsson: "Inga kommentarer"

Hockeyallsvenskans ledare rasar. SHL-klubbarnas håller tyst. Ligans förslag till nytt seriesystem i svensk ishockey möts konsekvent av "inga kommentarer". Så även från Örebro Hockeys general manager Pontus Gustafsson.

Annons
Pontus Gustafsson och Martin Filander ska träffa spelare i USA.

Förslag, som Expressen avslöjat, går i korthet ut på att slopa kvalserien och istället införa en playoffserie i bästa av sju matcher mellan det sist placerade laget i SHL och segraren i hockeyallsvenskan, en utökning av SHL via wildcards till penningstarka klubbar som Djurgården och Malmö, lönetak och lönegolv i SHL för att jämna ut förutsättningarna samt skarpare krav både på ekonomi, organisation och arenor för SHL-klubbarna.

Flera klubbledare i hockeyallsvenskan har uttryckt sig kritiska mot förslaget, medan SHL-klubbarnas ledare konsekvent valt att inte uttala sig. Så också Örebros general manager Pontus Gustafsson, när NA på fredagskvällen når honom.

Han vill varken uttala sig om enskildheter i förslaget – om Örebro som klubb är för eller emot att slopa kvalserien – eller om helheten.

– Nej, jag har inga kommentarer. Det är en förhandling som vi i SHL har med Svenska ishockeyförbundet, och den förhandlingen får nu ha sin gång, säger Gustafsson.

Vem representerar Örebro i den förhandlingen?– Både jag och ordföranden (Ulf Gejhammar) finns med när SHL diskuterar, men vi har ingen med i förhandlingsgruppen.

Även de flesta övriga klubbledare i SHL väljer att ligga lågt.

– Jag skulle gärna säga ett och annat om det, men jag får inte. Vi har fått instruktioner om att hänvisa alla reportrar till Jörgen Lindgren, säger AIK:s ordförande Odd Swarting till Aftonbladet.

– Det är bestämt att alla kommentarer ska skötas centralt. Det är för att det kan bli lite väl många kockar annars. Jag vet att det är tråkigt, men så har vi bestämt, säger HV71:s klubbdirektör Peter Eklund till Jnytt.

Luleå Hockeys klubbdirektör Thor Stöckel tar dock bladet från munnen – och hyllar förslaget.

– Vi bekräftar och står bakom det här. Vi måste tänka utveckling och titta på hur hockeyvärlden runt omkring oss ser ut och vad vi behöver förändra för att göra det som är bäst för utvecklingen av svensk hockey, säger Stöckel till nsd.se och fortsätter:

– Det här är också ett underlag för diskussion. Det går kanske inte att vara traditionell och göra på samma sätt som vi gjort i 40 år. Vi måste anpassa oss till hur det ser ut idag. Det gäller att hitta alla former som ger en bra helhet.

Mer läsning

Annons