Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallam: "Vi släppte handbromsen"

Förre Karlskoga-tränaren Sam Hallam kom till Behrn arena med en piska på ryggen - och åkte hem till Växjö med en efterlängtad seger.

Annons
Sam Hallam.

- Det har inte funnits någon oro, även om resultaten gått emot oss. Vi har spelat bra hockey i samtliga fyra matcher före den här, men inte fått utdelning. Nu fick vi det, trots en tuff start där Örebro var bättre i inledningen. Om det var rättvist eller inte är inget jag tänker sitta här och resonera om, säger Sam Hallam efter 4-3 mot Örebro Hockey.

Rättvisa var det nog få som ifrågasatte. Växjö var, sett över 60 minuter, det bättre laget. Hungrigare och tyngre, och med bättre disiplin och linjer i sitt spel.

Ändå var det Örebro som tidigt och relativt enkelt gick fram till 2-0.

- Första tio minuterna hade vi lite tryck och fick bra utdelning. En jäkligt bra start. Men efter 2-0 blev det plötsligt ängsligt, och Växjö satte ordentligt tryck på oss. 2-0 efter första perioden speglade inte matchen. Och även om vi hade 3-1 i andra så var vi väldigt tacksamma över 3-3 efter två perioder. Det var vi inte värda, tappade ödmjukhet och glömde bort att göra det enkla, det som vi gjort väldigt bra i tidigare matcher, säger Örebros assisterande tränare Rolle Sätterman, som menade att det i tredje perioden var hugget som stucket åt vilket håll det skulle gå.

- Vi fick ihop det bättre då, men det får ett powerplay och utnyttjar det. I bland studsar det med och i bland studsar det emot.

Ni valde att byta målvakt trots att Henrik Lundberg höll nollen senast. Resonemanget bakom det?- Vi har två bra målvakter. Tim (Sandberg) stod de två första matcherna och gjorde det bra. Sedan har "Henke" stått haft två riktiga urladdningar. Nu var det Tims tur igen. Det är tätt med matcher och viktigt att ha båda två i gång, säger Sätterman.

Mer läsning

Annons