Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tar över J20-laget

(UPPDATERAD) Nu är det klart vem som ska träna Örebro Hockeys J20-lag den kommande säsongen.

Annons

Det är meriterade Lars Ivarsson som vänder hem till Sverige efter att ha tillbringat de två senaste säsongerna som huvudtränare i danska Fredrikshavn. Nu har han skrivit på ett kontrakt över ett år med Örebro Hockey där han ska leda J20-laget som spelar i Superelit.

– Det ska bli skönt att komma hem till Sverige. Jag hade flera anbud från klubbar i både Sverige och Danmark men valet av Örebro kändes enkelt. Allt runt laget och klubben känns riktigt bra och det ska bli kul med en ny utmaning i ett nytt lag. Jag har arbetat med juniorer tidigare och jag gillar att utveckla talanger så uppgiften ser jag verkligen fram mot, säger Lars Ivarsson i ett pressmeddelande.

Ivarsson har tidigare

tränat Västerås, Mora och Oskarshamn.

– Jag är mycket glad över att vi knutit till oss en sådan kompetent tränare som Lars till vårt J20-lag. Han är en viktig pusselbit i vår satsning på våra juniorer där vi nu höjer nivån ytterligare ett steg. Lars är mycket duktig på att utveckla talanger och vi tror att han kommer passa utmärkt hos oss. Juniorerna ligger oss varmt om hjärtat och vi ser just nu över hela organisationen där vi hoppas att inom en snar framtid kunna presentera en helhetslösning, säger Örebros general manager Pontus Gustafsson.

Samtidigt är det

klart att Filip Björk blir huvudansvarig för J18-laget. Han har tidigare haft en roll som asssisterande i J20.

– Filip är en framtidsman och en Örebroare som verkligen brinner för laget och klubben. Han har varit assisterande i J20 under två år och är nu redo att ta steget till att bli huvudtränare. De ska bli kul att se honom i rollen som huvudtränare och jag tror verkligen att han är mogen för den här chansen, säger Jens Gustafsson som är TF  junioransvarig i klubben.

– Det känns jätteroligt att vara kvar i moderklubben. Det känns riktigt roligt att bli huvudtränare för J18 och det är verkligen ett steg i rätt riktning för mig i min tränarkarriär, säger Filip Björk i ett pressmeddelande.

Läs mer i onsdagens NA, papperstidningen! Den kommer du också att kunna köpa som e-tidning via länken nedan. 

Mer läsning

Annons