Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hedersamma förluster får inte bli en vana"

En svag period räckte för att Örebro skulle förlora alla tre poäng borta mot AIK.
– Det får inte bli en vana med hedersamma förluster, säger Håkan Åhlund.

Annons
Tim Wallace och Justin DiBenedetto.

Det var en något bekymrad assisterande tränare som mötte pressen efter 3–1-förlusten på Hovet. Brydd över hur hans lag kunde tappa så mycket av spelet i mellanperioden.

– Trots att vi fick en smakstart hände något. Vi tog en rad dåliga beslut och hamnade i ett vakuum. Den andra perioden förstör allt för oss, säger Håkan Åhlund.

Är laget tröttkört efter den intensiva starten av serien?

– Nej, fysiskt är det ingen fara. Däremot tror jag misstagen och de uteblivna poängen, trots att vi varit med bra i matcherna, kan börja skapa en viss frustration hos en del spelare. Därför är det viktigt att det inte blir en vana med hedersamma förluster.

Att det var två av seriens på förhand bottentippade lag som möttes hade ingen påverkan på matchbilden, enligt Örebrotränaren.

– Varje match är ny för oss. Men vi måste vara ödmjuka och göra vårt jobb. Det gjorde vi inte i andra perioden och då kan det bli så här.

Hans tränarkollega i AIK, Rikard Franzén, var inne på samma linje. Efter en tam och mållös förstaperiod gav han sitt lag en rejäl utskällning.

– Grabbarna fick höra ett och annat i paus. Vi måste börja spela en typ av slutspelshockey redan nu för att kriga till oss poängen. Vi lyckades ta tillbaka initiativet efter hårt jobb. Det är jag stolt över, säger Rikard Franzén efter AIK:s första trepoängare.

– Hur det såg ut spelar inte så stor roll. Det är poängen som är det viktiga.

Örebromålet vaktades åter av Tim Sandberg. Detta trots att Henrik Lundberg storspelade i förra veckan när laget vann borta mot Skellefteå och höll nollan i hemmasegern mot HV71.

– Det var inte Tims insats som gjorde vi förlorade i kväll. Han gjorde en bra match, det var mer helheten som sänkte oss, säger Håkan Åhlund.

Det hade inte varit läge att rida vidare på Henrik Lundbergs segerrad ändå?– Nej, vi tyckte vi ville få in Tim i matchandet igen efter hans magsjuka förra veckan, att inte han skulle ha för långt till nästa match. Om det varit rätt val kan man aldrig veta i förväg. Men vi gick på den känslan.

Conny Strömberg fick mycket begränsad speltid mot AIK. Han fick mest komma in i numerärt överläge.

– Vi måste hålla igång alla spelare. Det är en lång serie. I kväll var det han som fick vila mer, motiverar Håkan Åhlund.

Håkan Åhlund.

Mer läsning

Annons