Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Henke" har bästa procenten i SHL

Han har bara spelat tre av åtta matcher, men Henrik Lundberg kan ståta med ligans bästa räddningsprocent. Och två nollor av tre.

Annons
Henrik Lundberg.

- Ja, det är klart att det är roligt när det går bra, när man får lön för allt hårt jobb man lägger ner. Samtidigt vet jag att det kan vända fort, så det gäller att vara ödmjuk och fortsätta vara så fokuserad som möjligt, säger 22-åringen från Lerum utanför Göteborg.

96,39 procent räddade skott. Eller 80 räddade skott av 82. Det är den bästa procenten i hela SHL. Av målvakten som betraktas som andrekeeper i Örebro Hockey. I klubben som hela sommaren fått höra att de har för dåliga målvakter.

- Jag fick väldigt bra hjälp i kväll igen. Killarna ser till att jag får chans att se när skotten kommer nästan varje gång, och tar undan de returer jag tyvärr släpper i från mig ibland, säger Lundberg.

Som ännu inte varit med om att förlora i SHL. Seger efter straffar i Skellefteå (3-2, efter 2-2 vid full tid). 4-0 hemma mot HV71, och igår 3-0 i Scandinavium mot Frölunda.

Och för Henrik Lundberg var det en alldeles speciell kväll.

- Ja, det är klart att det kändes lite extra, det var en del tankar i huvudet före matchen. Jag är ju fostrad i Frölunda, och har spelat med fyra av killarna vi mötte i juniorlaget.

Extra fint att få hålla nollan då?- Ja, verkligen kul.

Han räddade nio skott i första perioden, de flesta under matchens första halva, då Frölunda trummade på i stor stil för att nå ett ledningsmål.

- Men jag tycker att vi fick kontroll på dem ganska snart. I 35-40 minuter var vi det bättre laget i kväll, och behöver absolut inte be om ursäkt för våra tre poäng.

23 skott fick hemmalaget iväg mot Lundberg, som hade enorm hjälp av sina medspelare när det gällde att täcka skott. I tre mot fem fick Frölunda inte igenom ett enda skott mot Lundberg. Och när han vid ett tillfälle i slutperioden släppte en puck mellan benen så var Viktor Ekbom där som extramålvakt och fick undan pucken.

Nu väntar Modo i Behrn arena på lördag. Modo som parkerar sist i en mycket jämn tabell på sju poäng. Örebro har 13.

- Det gäller att rensa skallen och ladda om så fort som möjligt. Håller vi oss till vårt spel så är vi starka. Tappar vi bort det så är vi illa ute, konstaterar Henrik Lundberg.

Mer läsning

Annons