Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeybiljetter säljs i kyrkan

I morgon ska Svenska kyrkan sälja biljetter till Örebro Hockey - i Nicolaikyrkan. Med doktor Denis Mukwege som dragplåster.   

Annons

I morgon lördag klockan 18.00 är det ekumenisk fredsgudstjänst i S:t Nicoali kyrka. Medverkar gör bland annat Örebroaktuelle doktor Denis Mukwege som i dagarna fick Sacharovpriset, EU-parlamentets stora människorättspris.

I samband med gudstjänsten kommer Svenska kyrkan att slå ett slag för den välgörenhetsmatch man anordnar tillsammans med Örebro Hockey den 13 november.  Om man köper sittplats via kyrkan går hela beloppet till insamlingen för våldsutsatta kvinnor.

Den kvällen spelar Örebro Hockey mot Linköping i Behrn arena.

Syftet med välgörenhetsmatchen är att skapa hopp och skillnad för våldsutsatta kvinnor på hemma- och bortaplan, skriver kyrkan i ett pressmeddelande.

Två konkreta projekt står i fokus. Det ena är ett sommarläger för för kvinnor och barn som Kvinnohuset i Örebro anordnar kommande sommar. Det andra är till Denis Mukweges verksamhet vid Panzisjukhuset i Kongo-Kinhasa.

När Örebro Hockey och Svenska kyrkan anordnade en liknande välgörenhetsmatch ifjol samlades 83 615 kronor in till hemlösa och utsatta inför julen.

Mer läsning

Annons