Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudacek dementerar KHL-ryktena

Tillbaka efter tre matchers frånvaro på grund av skada. Då tog Julius Hudacek 40 skott och var en av matchvinnarna mot Djurgården.

Annons

I fyra raka matcher har Örebro Hockey varit utan storstjärnan Julius Hudacek i målet. De tre senaste har han missat på grund av en underkroppsskada.

Men på sociala medier har rykten gått om att Hudacek är på väg bort från Örebro och på glid till KHL. Något som Hudacek kraftigt dementerade efter matchen mot Djurgården.

– Jag är lycklig här i Örebro och ska inte flytta någonstans. Jag kommer att vara här resten av säsongen och förhoppningsvis även nästa år. Jag tränade inte på sex dagar och var först tillbaka i träning i fredags, säger han.

Slovaken var tillbaka i målet mot Djurgården och hade rånarluvan på sig. Djurgården sköt 42 skott – Hudacek tog 40 av dem. Dessutom tog han båda Djurgårdens straffar.

I ett energifattigt Örebro steg Hudacek fram och visade pondus.

– En bra återkomst av mig och viktiga poäng för laget. Men vi spelade inte bra i två perioder, erkänner han.

Efter två strafförluster i rad bröt ni förbannelsen. Hur?

– Jag såg våra straffar mot Modo. Det var så långsamma straffar. Nu var det snabba och rappa skott, precis som det ska vara, säger Hudacek som nu reser till Tyskland för landslagsspel.

Tre matcher i tyska München mot Kanada, Tyskland och Schweiz. Vill det sig väl så kommer Hudacek att få möta lagkamraten Jared Aulin, som är uttagen i Kanadas trupp.

– Vi måste slå dem, åt helskotta med Kanada, säger Hudacek och skrattar.

– Det ska bli kul att spela, vi har bytt hela laget och har ett ungt lag. Jag är fjärde äldst i truppen, säger 26-åringen.

Ett av slovakens stora mål under säsongen är att spela i VM, som avgörs i tjeckiska Prag och Ostrava i maj 2015.

- Ostrava ligger tre timmar från min hemstad. Blir jag uttagen i truppen så kommer hela familjen och kollar. Det skulle var kul, säger Julius Hudacek.

Mer läsning

Annons