Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudacek tillbaka: "Känns bra"

Julius Hudacek missade matchen mot Skellefteå på grund av sjukdom. Men mot Färjestad på lördag är Örebros succémålvakt tillbaka.

Annons

Febersjukdom gjorde att Julius Hudacek tvingades kasta in handduken inför torsdagens hemmamatch mot Skellefteå, och i stället fick Johannes Jönsson, som varit utlånad till Vita Hästen, vakta Örebromålet i skrällsegern.

Men på fredagens förmiddagsträning, inför lördagens hemmamatch mot Färjestad, var den slovakiske landslagskeepern, som gjort succé under sin första tid i Örebro, tillbaka på isen.

– Det känns bra att Julius kan gå för fullt igen. VI har inte tagit något beslut om vem som står i morgon, vi har ett möte vi halv elva-tiden där vi sätter laget, säger Örebro Hockeys assisterande tränare Håkan Åhlund.

Hudacek vaktade det ena målet på träningen, Henrik Lundberg det andra – medan Johannes Jönsson återvänt till Norrköping för match mot Karlskrona i kväll. De båda Örebromålvakterna körde ett långt träningspass på fredagen, där de var kvar på isen 40 minuter efter att de flesta utespelarna lämnat.

Forwarden Kalle Olsson, som missat de tre senaste matcherna på grund av en sträckning körde också hårt efter den gemensamma träningen. Han närmar sig en comeback.

– Vi drog på lite extra med intensivare skridskoåkning för honom, så han fick känna på det. Det är svårt att säga exakt när han kan vara tillbaka, det här var ju den första riktiga 100-procentsträningen efter skadan. Men han ska träna fullt ut med oss från och med måndag, och sedan får vi se när det kan bli spel, säger Åhlund.

Av träningen att döma blir det exakt samma lag som mot Skellefteå – fyra kedjor och tre backpar, plus Stefan Johansson och Johan Adolfsson – som tar sig an Färjestad på lördagen.

Läs mycket mer inför matchen mot Färjestad i lördagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons