Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudacek: "Vi var klart bättre"

Trots Julius Hudaceks grymma facit på straffar fick slovaken ge sig mot Brynäs.

Annons
Julius Hudacek har stoppat 15 av 17 straffar.

Örebro tog ledningen tre gånger om borta mot Brynäs och hade stundtals så starkt övertag att det knappast var någon i bortalaget som hade en straffläggning i tankarna.

Men Örebro tog ledningen lika många gånger som den tappades och efter en mållös förlängning var straffläggning ett faktum.

- Surt, absolut. Vi tappar 1-0, 2-1 och 3-2. De gjorde två mål i powerplay men i spel fem mot fem var vi klart bättre än Brynäs. Vi skapar klart fler målchanser än vad de gör, säger målvakten Julius Hudacek som tvingades ställa in sig på sitt sjätte straffavgörande den här säsongen.

Slovaken kunde luta sig tillbaka mot ett grymt facit: ett insläppt mål på 13 försök. Bara Nicholas Johnson hade hittat rätt bakom ÖHK-keepern tidigare i strafförlusten mot Växjö, 4-3. På lördagen fick Hudacek släppa in en till.

De tre första hade han inga bekymmer med. Gregg Scotts, Jesse Niinimäkis och Anton Rödins avslut avstyrdes utan större svårigheter. När det var Daniel Brodins tur blev det svårare.

- Det känns bra på straffar. Jag räddade de tre första, men det känns inte som att jag hade kunnat göra så mycket på den fjärde. Den var tekniskt bra slagen och han hade bra fart. Ibland är avslutet för bra för att man ska kunna rädda, tyvärr.

- Jag visste att han skulle skjuta där när han kom åkande åt det hållet. Men jag kunde inte täcka av i tid. Det var ett riktigt bra skott. Synd att vi inte kunde göra något framåt, säger Hudacek som nu har stoppat 15 av 17 straffar från att gå in.

Inget lag i SHL har vunnit fler straffläggningar än Örebro den här säsongen. Å andra sidan har laget också spelat flest matcher som har avgjorts på det sättet. Fem vinster och fyra förluster har det blivit på straffar.

Mot Brynäs blev det alltså en poäng som placerar Örebro på femte plats. Nästa omgång spelas på annandagen. Då möter Örebro Skellefteå hemma i Behrn arena.

Mer läsning

Annons