Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JVM-back kallas in – mot Örebro

Karlskogafostrade landslagsbacken Simon Bertilsson är skadad – igen. Då kallar Brynäs in JVM-backen Christian Djoos till morgondagens match mot Örebro Hockey.

Annons

Christian Djoos skulle egentligen ha fått ledigt efter att ha avverkat sju matcher på elva dagar i junior-VM, men nu talar allt för att Brynäs kallar in honom till tisdagskvällens match i Behrn arena.

– Förmodligen blir det så. Djoos har varit väldigt bra i det här mästerskapet och det har varit roligt att se, säger Brynästränaren Tommy Jonsson till gd.se.

Att Djoos kallas in beror alltså på att landslagsbacken Simon Bertilsson, som är fostrad i Karlskoga, är skadad igen. Bertilsson har under sina sex säsonger i Brynäs haft problem med bland annat rygg och knän och tvingats till flera längre och kortare avbräck från hockeyn, senast efter att ha tacklats olyckligt av Örebrospelaren Tim Wallace. Den här gången fick Bertilsson en puck i ansiktet på träning.

"Är egentligen ingen större fara men det var en fraktur i ansiktet så det blir ett litet ingrepp så fort som möjligt", skriver Bertilsson i ett sms till gd.se.

Mer läsning

Annons