Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”JW” efter slutspelsdebuten: ”Svinkul – och skitsurt”

33 år gammal fick han göra slutspelsdebut. Men känslorna efteråt var blandade för Johan Wiklander.

Annons
Johan Wiklander.

Som junior, för 14 år sedan, spelade Johan Wiklander två slutspel i J20-SM med sitt Huddinge.

Sedan dess? 14 år som senior – inte en enda slutspelsmatch. Inte under elitseriesäsongen med Södertälje, inte i Österrike, inte i Italien. Och 33 år gammal petades Wiklander ur Örebros matchtrupp i de två första kvartsfinalmatcherna mot Växjö.

Men i går, i den tredje matchen, fick han chansen när tränaren Kenta Johansson valde att peta Jared Aulin och återförena den gamla succékedjan med ”JW”, Henrik Löwdahl och Marcus Weinstock.

– Jag fick veta det i går, efter träningen. Man är alltid på tårna, även om man inte spelar, men det är klart att det var jäkligt skönt att få ett sådant besked. Att få chansen, säger han.

Det kunde ha blivit en succédebut, men i stället slutade det med en bitter förlust när Jeff Tambellini slog in matchens enda mål knappt tre minuter in i sudden death efter ett domslut som var skarpt ifrågasatt av hela Örebrolaget. Josh Hennessy fällde Örebrobacken Johan Motin i sekunderna före målet, men domarna ansåg inte att det handlade om en tripping.

– Ett pisslut. De skulle ha haft en tvåa där. Motin skulle bara ut och hämta pucken, och vi skulle vända spelet. Då drog han (Hennessy) undan fötterna på Motin och hämtade pucken, och sedan gjorde de mål. Skitsurt, säger ”JW”.

Kunde du ändå glädjas åt din debut?

– Ja, det var svinkul. Det var lite spänt innan. Klart man är jäkligt laddad och sugen när man inte spelat de första två matcherna. Men det släppte efter ett par byten, när man kom in i det. Och Löwdahl, Weinstock och jag har ju spelat mycket varandra tidigare, känner varandra bra, och jag tycker att vi fick till det spel vi vill ha.

– Vi fick ned puckarna djupt, kom dit i forechecken och fick fast deras backar så att de inte bara kunde spela sig ut. När vi vann puckar brukar vi kunna hitta varandra och ta oss in på mål, och kunna spela därifrån. Ja, det var skitkul.

Wiklander tyckte att Örebro gjorde SM-slutspelets hittills bästa match.

– Spelmässigt, absolut. Klart att det var bra att vi snodde första här nere, men då var det egentligen bara en period som var bra. I de andra två sköljde de över oss rätt rejält, tycker jag. På så sätt var det här positivt, tycker jag. Vi kan ta med oss mycket till på torsdag.

Spelar du då?

- Det har jag ingen aning om. Vi får se vad de säger på träningen i morgon (läs: i dag). Men det hoppas jag, förstås.

Mer läsning

Annons