Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JW: ”Frustrerande att inte få göra mål”

En övertygande seger för Örebro, men en spelare grämer sig ändå över ett par missade målchanser.– Det är klart att det är frustrerande att inte få göra mål, men det har inte varit en sådan säsong, säger Johan Wiklander efter matchen.

Annons

Örebro vann torsdagens SHL-match över Frölunda med 6-3. Laget hade sex olika målskyttar, men Johan Wiklander var inte en av dem. Den forne skyttekungen från säsongerna 2010/11 och 2011/12 har inte lyckats näta på 35 matcher i SHL om man räknar med fjolårets avslutning. Trots flera heta chanser lyckades han inte bryta den sviten mot Frölunda.

– Det kändes mycket mer positivt i dag, så det är tråkigt att jag inte kan trycka dit den, säger Johan Wiklander.

Wiklander stod för sju mål under lagets första SHL-säsong ifjol. Trots att det inte blivit några mål i år försöker han ta med sig att gårdagens match var ett steg i rätt riktning.

– Det är lättare att hantera det när det går bra för laget. I dag gör vi en grym match, så det är bara att gnugga på som kommer nog studsarna att börja gå min väg, säger Wiklander.

Mot Frölunda fick Wiklander mer speltid än han fått på länge. Bland annat fick han en hel del speltid i powerplay. Vid ett tillfälle fick han ett kanonläge för en styrning nära mål, men stoppades av Linus Fernström i Frölunda-kassen. Wiklander hann dock sträcka armarna i luften i hopp om att måltorkan, som varat sedan den nionde januari, var över.

– Det är jättekul att få chansen i powerplay. Det ska bli så himla skönt att spräcka den där målnollan, säger han.

En sista chans före juluppehållet kommer mot Brynäs borta på lördag. I så fall en tidig julklapp.

Mer läsning

Annons