Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JW: "Vi är intensiva och bara kör"

Straffspecialisten Johan Wiklander ger här sin syn på Örebros succéstart i SHL.
– Vi har full gas från start. Och det kanske är lag som är lite ovana med det, säger "JW".

Annons
Johan Wiklander.

Med sitt fjärde straffmål på lika många matcher (dock räknas endast tre, då Wiklander satte två i straffläggningen mot Skellefteå och därifrån räknas bara det matchvinnande målet) satte Johan Wiklander 3–0 mot HV71 när han lurade Gustaf Wesslau.

"JW" var, fullt förståeligt, nöjd med sjunde poängen på fyra matcher där nykomlingen Örebro Hockey har tagit straffsegrar borta mot lag som Färjestad och Skellefteå – och knäppt dit HV71 med 4–0.

– Jag tycker vi gjorde en grym match, från första nedsläpp till sista minuten. Vi jobbade stenhårt och var grymt ödmjuka och körde som fasen hela matchen. Det kändes som att vi var överallt på dem, så fort de fick pucken och det kändes som att de tyckte att det var jobbigt när vi åkte så mycket skridskor och fullföljde tacklingar och backcheckade hela tiden så fort vi tappade pucken. De fick aldrig någon lugn och ro med pucken. Vi är väldigt intensiva och bara kör. Det är en grym känsla. Alla spelare, från längst bak till längst fram, gjorde en fantastisk match, säger "JW" som njöt av stödet från de 5 200 i publiken.

– Det är grymt. Det är så jäkla kul att vi får visa att vi kan spela bra och rolig och fartfylld hockey här på hemmaplan och vinna också. Speciellt mot HV som är ett klassiskt storlag, så det är klart det känns bra, säger han.

Ni har fått en bra start ...

– Det är klart det är det. Vi är jättenöjda. Det är som vi sagt efter varje match, även fast det låter tråkigt: vi måste verkligen vara som vi är i dag, 100 procent laddade och grisjobba genom hela matchen för att vi ska kunna vinna. Vi kan inte ge något lag något extra och inte jobba, för då vet vi att det kan smälla åt andra hållet. Är vi bara så här ödmjuka så tror jag att vi kommer göra bra ifrån oss.

Tror du de andra lagen kan ha underskattat er?– Det tror jag inte. Jag tycker mer att det är vi som kommer ut med en väldigt härlig fart och åker mycket skridskor och är intensiva. Det kanske är många lag som spelar lite mer tillbakadraget, men vi har full gas från start. Och det kanske är lag som är lite ovana med det.

Trots att det är SHL så är det fortfarande "den allsvenska" linan med "JW", Conny Strömberg och Henrik Löwdahl som leder Örebro Hockey. Åtminstone till viss del. Löwdahl gjorde 1–0-målet, där Strömberg fick en assist och "JW" gjorde alltså 3–0. Totalt efter fyra matcher har både Löwdahl (2+2) och "JW" (3+1) fyra poäng. Conny Strömberg har två assistpoäng. 

– Jag tycker vi började jättebra. Vi låg på och skapade chanser och vi avvägde bra när vi skulle spela enkelt och när vi skulle ligga på och vara lite kreativa. Det är klart det är skönt (att leverera även i SHL). Framförallt är det kul att kunna bidra – vi gör mål och vi kan vinna matcher. Det är kul att kunna känna att vi bidrar till laget, säger Johan Wiklander.

Läs Wiklanders tankar om sitt straffmål och läs mycket mer om Örebro Hockeys 4–0-seger mot HV71 i söndagens NA, papperstidningen – eller köp den som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons