Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kåberg: "Övertygad om att det blir bättre"

Han gjorde comeback efter två månaders skadehelvete. Då var Emil Kåberg bara nöjd med de tre poängen: ”Jag är övertygad om att spelet blir bättre”, säger han.

Annons

På dagen en månad efter den oturliga sargkraschen mot Frölunda var Emil Kåberg tillbaka i spel efter axelskadan.

En hockeykrigare som med sin inställning och rutin kan bli extremt värdefull för Örebro i kvalserien fick smyga igång med spel framförallt i numerärt underläge i 4–3-segern borta mot Rögle.

– Det var det som var meningen, att komma och känna lite på det. Jag skulle vara med och döda utvisningar, men sedan fick jag några byten till. Jag struntar i hur många minuter jag spelar, bara vi vinner, säger han.

Och vinst blev det, även om det spelmässigt svajade betänkligt för Örebro Hockey. Framförallt i den första perioden och framförallt just i boxplay. Efter att Rögle chockstartat med 1–0 redan i 21:a sekunden och Örebro sedan på tolv sekunder vänt till 2–1 gjorde hemmalaget två mål i numerärt överläge på 67 sekunder i slutet av en galen förstaperiod.

Men Kåberg var inte inne på något av baklängesmålen – och när Örebro i andra och tredje perioderna klarade ut åtta minuter i boxplay fick veteranen allt större förtroende, allt som oftast tillsammans med Henrik Löwdahl.

– De hade ett bra powerplay, och i början av matchen blev det lite hönsgård. Framförallt efter deras skott, då for vi åt alla håll. Istället för att agera som lag agerade varje spelare en och en, och det är Rögle för bra för. Då spelade de ut oss. Men i första pausen pratade vi om att vi var tvungna att spela noggrannare och rejälare. Vi ändrade inte på något, vi löste sakerna på samma sätt, men vi gjorde det ordentligare, säger Kåberg.

När Örebro höll rent bakåt i period två och tre löste sig resten av sig självt. Två snabba omställningar gav två mål, 3–2-underläge blev till en 4–3-seger som Kåberg var mer nöjd med än något annat.

– De tre poängen får vi vara jäkligt nöjda med. Vi tog dem inte på det bästa sättet, men det spelar ingen roll. Hellre lite halvknackigt spel och tre poäng än att vi hade spelat fantastiskt och förlorat, säger han.

– Det var ingen värst bra match av oss. Vi hade inte spelat på länge och Rögle var bra och kom ut hårt. De hade flytet och kunde lika gärna ha vunnit, men på något sätt krånglade vi oss ur det tack vare några individuellt skickliga spelare. Allting blev bättre ju längre matchen led, men det blev ändå inte bra.

Kåberg är ändå övertygad om att Örebro efter premiärsegern nu kan börja spela ut. Närmast mot AIK i morgon, onsdag.

– Klart det är nerver i en sådan här match, plus att vi inte spelat på längre. Nu känns det skönt att komma till första hemmamatchen med tre poäng. Det är en lättnad.

För egen del, då, kändes axeln bra?– Jaja, det är ingen fara, jag har inte haft ont på ett tag. Ska jag göra mig illa där igen krävs en lika kraftig smäll som första gången, så det är inget jag tänker på.

Läs mycket mer om matchen i tisdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons