Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kåberg: "Rolig och nyttig match"

Det gick undan, och det smällde i sargerna.
Då stortrivdes Emil Kåberg.
– Rolig match, och väldigt nyttig för oss, säger Kåberg.

Annons

Han har åtta år i elitserien i ryggsäcken, och vet vad som krävs om Örebro Hockey ska klara sig i högsta serien.

– Vi visste att det skulle gå fort i dag, Davos är kända för att spela med oerhörd fart. Men jag tycker att vi klarade det bra. Visst, de gjorde två eller tre av sina mål på snabba omställningar, men jag tycker ändå inte att vi gav dem alltför många möjligheter, säger Kåberg.

Örebroarna skapade väl så många chanser som Davos. Kanske rentav fler.

– Men deras lägen blir ofta renare, mer av frilägen när de väl kommer loss. Fast om vi varit lite effektivare kunde vi mycket väl ha vunnit, och det viktigaste är trots allt att vi får känna på farten och att vi klarar av den. Sedan finns det förstås saker att jobba på.

Davos tog ledningen, Örebro vände i andra perioden till 2-1 genom Marcus Weinstock och Thomas Enström. Med schweizarna vände tillbaka och ledde 3-2 inför tredje.

Då hittade Emil fram till Thomas Enström med en flippass, och Enström vände bort en back och sköt sitt andra mål för kväll.

– Både roligt och viktigt att vi också producerar mål. Alla behöver bidra, man kan inte lita till bara en eller två kedjor.

I morgon, fredag, väntar en fridag på spelarna. Med aktiviteter ledda av Tina Thörner. På lördag sedan sista matchen i Schweiz mot Ambri Piotta. Också den matchen spelas i Sursee.

Mer läsning

Annons