Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kåbergs galna utvisning: ”Siktade på mål”

Två poäng för Örebro i all ära. Matchens snackis blev Emil Kåbergs utvisning för puckout. 35-åringen rensade iväg pucken upp i skyddsnätet (!) bakom Johan Holmqvist.
– ”Honken” släpper ju en eller två sådana per säsong, säger han.

Annons
Emil Kåberg fick skamset sätta sig i utvisningsbåset efter en osannolik puckout-utvisning.

Viktor Ekbom satt redan utvisad för puckout. Drygt tre minuter återstod, och bara sex sekunder senare var det Emil Kåbergs tur att åka ut för puckout. Men det var inte vilken puckout som helst.

– Jag skulle skicka en långpuck på ”Honken” (Johan Holmqvist) för han släpper ju en eller två sådana per säsong. Det gör han ju faktiskt, säger Kåberg och fortsätter:

– Så jag skulle skicka en pressad isare som kanske skulle studsa upp framför honom.

Men det blev i stället kvällens högsta skott som letade sig upp i skyddsnätet bakom ”Honken”.

– Hade det varit uterink hade nog pucken inte landat ännu, säger Kåberg och har svårt att hålla sig för skratt.

Men skrattade gjorde han knappast i utvisningsbåset.

– Då tänkte jag att ”nu går det väl åt helvete”. Men all cred till killarna som nästan redde ut det nästan hela vägen och det var tur ändå att Brynäs gjorde mål så sent och inte fick ett längre efterföljande fem mot fyra.

Ja, Brynäs kvitterade alltså genom Bill Sweatt och matchen gick till förlängning. En förlängning där Daniel Sondell avgjorde och en sten föll säkert från Kåbergs axlar.

– Klart det är lite blandade känslor nu. Det är tabbe jag inte lära göra om nästa vecka i alla fall. Men det är lite synd, vi gör ju en sådan jäkla bra hemmamatch, kanske den bästa efter Linköping och HV71. HV71 hade väl dock lite stukat självförtroende då. Nu mötte vi ett riktigt bra lag med seriens bästa bortafacit. I det stora hela får vi ändå vara klart nöjda med spelet även om vi hade kunnat trycka dit en puck till, säger Kåberg.

Mer läsning

Annons