Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Källor till NA: Kenta en kandidat

Segern i Örnsköldsvik gav lite arbetsro. Nu inleder Örebro Hockey processen att hitta Patrik Ross ersättare på tränarposten. 

Annons

Enligt källor som NA pratat med är Kenta Johansson ett av tre namn som nu synas närmare.

- Jag vill inte kommentera några namn alls. Jag har idag haft ett möte med spelarrådet, där vi diskuterat kriterier för vad och vem det är vi söker. Nu är processen inledd i tränarfrågan, mer än så finns inte att säga, säger general manager Pontus Gustafsson på lördagen.

Vilka är kriterierna ni kommit fram till?- Det håller vi internt.

Den process som nu inletts, vilka tidsperspektiv ser du?- Vi ska vara noggranna och se till att hitta rätt, det är det viktigaste. Vilken tid det kommer att ta är svårt att säga, men inom en vecka hoppas jag att vi kan vara framme, säger Gustafsson.

Vad betydde segern i Ö-vik för processen?- Att laget gjorde en bra prestation efter den urusla insatsen mot AIK var viktigast, och att det blev tre poäng betydde mycket på många olika sätt. Det var ruggigt skönt, och gav oss alla lite mer arbetsro.

Kenta Johansson är en av kandidaterna till jobbet som ny tränare. En rutinerad och taktiskt driven tränare, som jobbat i SHL de senaste tolv åren, med undantag för en halv säsong i schweiziska Lugano. Han har tränat Djurgården en säsong, Timrå i fem, HV71 i två och senast Frölunda i tre år.

Som spelare, liksom i tränarrollen, inledde Johansson karriären i Huddinge. Har har spelat för Djurgården och spelade sex år i Lugano på 1980-talet. Kenta spelade också två VM-turneringar för Tre Kronor.

Mer läsning

Annons