Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaptenen: "Måste tillbaka i vinnarspåret"

Centern Henrik Löwdahl var besviken efter Örebros tunga förlust mot tabellkonkurrenten Färjestad. 

Annons

Viktiga poäng på spel mot det närmast jagande laget om en topp sex-plats. Men trots god form och höga förväntningar, var Örebro Hockey egentligen inte i närheten av att kunna leverera en tillräckligt bra prestation för att få med sig ett resultat från bortamötet med Färjestad. En som dock gjorde sitt jobb i vanlig ordning var Henrik Löwdahl, 33. Centerforwarden, tillika lagkaptenen, slet hårt och gav Örebro chansen in i det sista genom sin sena reducering till 3–2 efter 18.54 av tredje perioden. 

– Det var en tilltrasslad situation framför deras mål. Pucken låg lös. Jag krigade in den, men de (domarna) valde att ringa på det eftersom de ville kolla om det var blockerat eller inte. Fast det var inga konstigheter, för pucken var ju lös, säger han. 

Det var inte så att Färjestad var särskilt mycket bättre spelmässigt, absolut inte, men Örebro satte sig själva i dåliga situationer gång efter annan. Slarvigt agerande ledde fram till Joel Eriksson Eks 1–0- och Toni Rajalas 2–0-mål, och när Per Åslund skickade in 3–0 i öppen kasse med två minuter och 16 sekunder kvar såg det avgjort ut. 

– Vi var inte bra nog över 60 minuter för att kunna vinna, och vi måste vara mer desperata på isen. 

Men hoppet tändes. Ordentligt. Martin Johansson reducerade till 3–1 efter 18.02, och med en utplockad Julius Hudacek tog Löwdahl Örebro in i drabbningen på allvar. 

– Martin kunde raka in pucken, och då fick vi liv i matchen igen. Sedan fick vi en till reducering. Det gav oss alla möjligheter att kvittera. 

Chansen att utjämna kom. En mycket fin sådan blev det, dessutom. Justin Pogge, målvakt i Färjestad, valde att avsiktligt flytta på sin egen bur. Påföljden för handlingen blev dubbel. Straffslag plus två minuters utvisning med 16 återstående sekunder. Marcus Weinstock missade dock drömläget, och Färjestad kunde hålla ut. 

– Marcus är en bra straffskytt. Ett korrekt val. Det var, förstås, ett tufft läge att slå en straff i. 

Avslutningen, på en ganska så undermålig insats i övrigt, är vad Örebro kan bygga vidare på från lördagseftermiddagen i Värmland.

– Vi får ta med oss de sista tre-fyra minuterna. Det är en styrka i sig att kunna äta sig in i en match som verkade vara körd. Annars kan vi inte vara nöjda. Inte godkänt från vår sida i dag, och vi måste komma tillbaka i vinnarspåret snart, säger Henrik Löwdahl. 

Läs mycket mer om matchen i söndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning härintill. 

Mer läsning

Annons