Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaptenen: "Nu vill man att bitarna ska sitta på plats"

SHL-starten närmar sig med stormsteg för Örebro. Men än kuggar inte spelet i.- Vi måste skruva upp tempot ännu mer, säger lagkaptenen Henrik Löwdahl.

Annons

Det blev förlust för Örebro Hockey mot Malmö (2-1) i den sista träningsmatchen på hemmais. Genrepet inför SHL-starten mot Modo den 11 september sker i morgon torsdag borta mot Leksand. Örebro har en del detaljer att jobba med i spelet enligt kaptenen Henrik Löwdahl.

- Det var halvdant i kväll. Det var inte skitdåligt, men vi får inte det sista flytet i spelet att stämma. Många bitar är skapliga, men det saknas en del intensitet och vårt passningsspel kan bli bättre. Dessutom bör vi kunna skruva upp tempot ännu mer. Då skulle vi få klarare målchanser än vad vi fick. Vi har mycket puck och skjuter en hel del skott, men de riktigt heta chanserna uteblev. Vi slår passningar på skridskorna i stället för på klubbladen. Den sista lilla tajmingen saknas, säger Löwdahl.

Vad beror det på?

- Det är svårt att svara på. Vi har kommit ganska långt in på försäsongen och nu vill man att bitarna ska sitta. Det är bara att träna på och jobba hårt, säger han.

Mot Malmö fick Örebro fem powerplaylägen utan att nypa dit pucken i mål. En oroande trend, eller?

- Oroad? Nej, men vårt powerplay är inte helt lysande just nu. Även där är det den sista skärpan som saknas. Vi är inte riktigt där än, tyvärr.

På torsdag är det genrep mot Leksand. Vad vill du se då i ert spel?

- Att vi kommer upp i intensitet och att passningsspelet är bättre. Vi måste ha en större noggrannhet över hela banan. Försvarsspelet var stundtals hyfsat mot Malmö, det är som sagt i anfallsspelet vi kan bli betydligt bättre. Det här var en nyttig match för oss. Malmö satte bra och hård press över hela banan och stundtals lyckades vi spela oss ur den pressen. Det är många lag i serien som spelar på ett liknande sätt i SHL. Det är en bra erfarenhet för oss, säger Henrik Löwdahl.

Mer läsning

Annons