Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaptenen: "Tuff utmaning"

Han är generalen som ska leda Örebro i kvalserien. Och Örebros lagkapten Henrik Löwdahl är beredd på en tuff vår.

Annons

- Man behöver väl ta någonstans runt 20 poäng för att ta en plats till SHL. Vinna ungefär sju matcher där någonstans. Det är klart det kommer bli en tuff utmaning för oss, säger han men menar att det ödesfyllda kvalserien kan bli ett lyckligt slut på en annars svart säsong.

- Lyckas vi att vinna i tillräcklig utsträckning och hålla oss kvar så blir det ett bra avslut på säsongen, säger Löwdahl.

Han själv saknades på isen i förlusten mot Brynäs. Men vägrade ge upp hoppet om att Örebro skulle lyckas greppa halmstrån i de sista omgångarna för att hålla drömmen om SHL-spel vid liv.

- Så länge hoppet fanns så gick vi för det. Sen visste vi ju såklart att det skulle bli tufft att ta in som mest 14 poäng på HV71. Det skulle mycket till. Men det var synd att vi inte fick leva de sista omgångarna. Då hade kanske HV71 blivit lite nervösa, säger Löwdahl.

Löwdahl, borta med nackbesvär. Alltså en i raden av skadade Örebro-spelare. Anttila, Jared Aulin, Emil Kåberg, Conny Strömberg, Johan Wiklander, Martin Johansson, Viktor Ekbom, Johan Adolfsson, Robin Olsson saknades alla i matchen mot Brynäs.

Men den 33-årige Örebroforwarden hoppas på återkomst redan i de kommande dagarna.

- Det är ingen jättefara. Men det var svårt att spela mot Brynäs. Men jag hoppas kunna vara tillbaka redan i veckan, säger Löwdahl.

Mer läsning

Annons