Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenta: "Då hade det varit kört"

Örebro var uträknat, men vände mirakulöst i tredje perioden – precis som laget gjorde mot Växjö i oktober.– Det var något vi hade med oss inför sista perioden, säger Kenta Johansson.

Annons
Kenta Johansson.

Den 2 oktober vände Örebro ett 2–0-underläge till seger 3–2 borta mot Växjö efter sent avgörande från Daniel Viksten. I går upprepade Örebro den bedriften. Slumpartat? Inte alls, i alla fall inte enligt Örebrotränaren Kenta Johansson.

– Vi har varit här nere och vänt underläge förut. Det var något vi hade med oss inför sista perioden. Vi kände att om vi får in reduceringen kan de börja darra och det var väl det som hände. En fantastisk tredjeperiod från vår sida.

Men i andra perioden såg det minst sagt mörkare ut.

– Första perioden var bra och jämn, och vi gjorde en bra bortaperiod även om de hade mer puck. I andra tog de över mer och gjorde ettan och tvåan ganska tidigt. Då var vi verkligen nere i brygga.

Kenta gjorde vad han kunde och tog timeout sju minuter in i perioden.

– Jag försökte rädda perioden med den timeouten. Men de hade chanser även efter den och hade de fått in trean hade det nog varit kört. Men Julius (Hudacek) räddar oss och kanske deras oförmåga att inte göra mål. De missade lägen som gjorde att vi var kvar i matchen och vi var jättenöjda med att det bara var 2–0 efter två perioder.

Vändningen kom som sagt och Daniel Viksten blev matchvinnare.

– Kul för Daniel. Han har varit borta länge och jobbat hårt för att komma tillbaka.

Hur mycket betydde det för er att Derek Ryan kom till start?– Det betydde mycket. Han blev lite trött, men det är inte så konstigt. Han stjäl puckar och slår fina passningar och håller ihop sin kedja med Viksten och Johansson. Nu har han varit sjuk och jag tror att han kommer spela ännu bättre på söndag.

Växjötränaren Sam Hallam var av förklarliga skäl inte lika munter efteråt.

– Vi blev passiva i tredje perioden och det var först efter deras 2–2-mål vi började trycka på gasen igen och spelade för att vinna. Så det är väldigt surt att åka på det sena avgörande målet.

Örebros 2–2 kom i powerplay sedan Liam Reddox trippat Derek Ryan. Filmning tyckte den missnöjda hemmapubliken och de lika missnöjda hemmaspelarna. Sam Hallam la dock ingen vikt kring det efteråt.

– Jag såg inte vad som skedde, jag hade en sarg i vägen, säger Hallam

Mer läsning

Annons