Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenta: "Det studsar lite emot nu"

Örebrotränaren Kenta Johansson var nedslagen efter den tunga förlusten i ödesmatchen mot HV71.

Annons

- Jag lider med grabbarna att vi inte fick avgöra. Det hade betytt väldigt mycket för den här gruppen, ja, för hela Örebro Hockey, säger han.

Kenta konstaterade på presskonferensen efteråt att publiken måste ha haft en rolig lördagskväll i Behrn arena.

- Det var en underhållande match med högt tempo, i bland kanske lite väl högt. Det måste ha varit en rolig match att titta på, säger han.

Sen sammanfattade han matchen:

- Det var en jämn första period. Sen tycker jag att vi har lite fler chanser att avgöra matchen. Men som matchen utvecklade sig, vi hamnade i underläge två gånger, får vara nöjda med att vi kvitterade även om vi kanske var värda mer än en poäng.

- Jag lider med grabbarna att vi inte fick avgöra. Det hade betytt väldigt mycket för den här gruppen, ja, för hela Örebro Hockey. Det studsar lite emot nu men vi är där och nafsar och tar poäng.

Efter presskonferensen

sade Örebrotränaren till NA:

- Gör man fyra mål ska man vinna på hemmaplan. Grabbarna var värda ett bättre resultat.

Borde ni inte ha stängt matchen tidigare?

- Stänga matcher kan man inte göra när man ligger under. Och när vi ledde med 3-2 var det fortfarande långt kvar att spela.

Är det aktuellt att förstärka truppen just nu eller kör ni vidare med den trupp ni har?

- Det får vi se. Vi har ju fram till sista februari på oss. Det kan hända saker.

Och Justin DiBenedetto, som varit petad och som mot HV fick begränsad speltid, kör på?

- Ja, ja, han spelade ju. Han tillförde energi, säger Kenta.

HV71:s tränare Anders Olsson var mycket nöjd efter segern. Han vikarierade för nytillträdde Torgny Bendelin som befinner sig i Kanada där han leder det svenska laget i U17-VM.

- Riktigt kul för mig som blev svensk mästare med juniorlaget för ett antal månader sedan att få komma tillbaka hit och göra SHL-debut som huvudtränare. Jag trivs i Örebro, säger Olsson.

Han erkänner att det var ett nervöst och spänt HV som kom till spel i Behrn arena.

- Vi visste inte var vi stod efter 1-7-förlusten mot Linköping. I första perioden var vi bättre än Örebro men i andra perioden drabbades vi av utvisningar och tappade konceptet lite. - Vi hade tur i sista perioden. Örebro var riktigt, riktigt nära mål sista tio sekunderna och det kunde ha slutat hur som helst. Men i dag var hockeygudarna på vår sida, säger Anders Olsson.

Mer läsning

Annons