Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenta: "Han är en stor överraskning"

Fler ispass, fler matcher och ett antal nyförvärv. Och den största överraskningen hittills enligt Kenta Johansson: En comebackande forward.

Annons
Johan Adolfsson.

Det handlar om Johan Adolfsson, som fick hela förra säsongen spolierad av en svår hjärnskakning. Nu är Adolfsson återställd, har tränat hela försäsongen, och Kenta Johansson är imponerad.

- Man kan inte se att han varit borta i över ett år. Johan har sett riktigt pigg ut. Jag har ju aldrig sett honom i aktion riktigt tidigare, eftersom han inte var med alls i fjol, säger tränaren i Örebro Hockey.

Johansson är så imponerad att Johan Adolfsson nu erbjuds ett nytt tvåårskontrakt med sin moderklubb. 27-åringen spelade inte en match i SHL under klubbens debutår, och bara 14 i allsvenska grundserien plus nio i kvalserien året före.

Nu kan han alltså vara med och slåss igen om en plats i anfallsbesättningen.

Adolfsson finns också med i laget som möter Brynäs i Lindesberg på onsdagkvällen, och får en plats på planet till Schweiz torsdag morgon. Där väntar ett matchläger.

Örebro Hockey har inför den här säsongen etablerat ett samarbete med nykomlingen i allsvenskan, Vita Hästen från Norrköping..

SHL-klubben lånar ut fyra spelare, så är det sagt, och först ut under de närmaste två veckorna är målvakten Johannes Jönsson, backen Gustav Backström och forwarderna Anton Brehmer och Calle Åsell.

Alla utom Jönsson är färska från de egna juniorleden.

- Vi tror mycket på de här killarna, och det blir ett bra steg för dem att från J20 få komma till en allsvensk klubb och ta den utmaningen att börja med. Men det är viktigt att understryka att det här beslutet bara gäller de närmaste två veckorna. Efter det utvärderar vi och tar ett nytt beslut, säger Kenta Johansson.

Klart är dock att Gustav Backström efter två veckor kommer tillbaka till Örebro medan Filip Bergmark då drar till Norrköping.

Örebro presenterade i dag tjeckiske landslagsbacken Jakub Krejcik som senaste nyförvärv.

- Det gör att konkurrensen på backsidan hårdnar, både spetsas och breddas, säger Kenta Johansson.

Forwarden Marcus Weinstock omskolas till back. Ett test eller permanent?- I första läget ett test under de första matcherna. "Weinis" är en skicklig hockeyspelare, ochoffensivt ser jag inga begränsningar. Återstår ju att se hur han klarar det defensiva närkampspelet, men jag tror att han kan lösa den biten på ett bra sätt, säger Johansson.

Mer läsning

Annons