Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenta: ”Han var inte på tårna”

Brett Sterling gjorde viktiga 1-1-målet när Örebro Hockey vann kvalseriepremiären. Trots det bänkades den amerikanske stjärnan i hela tredje perioden.

Annons
Brett Sterling bänkades mot Rögle. Amerikanske stjärnan hann dock göra Örebros första mål innan petningen.

Det var drygt 13 minuter in i första perioden som Brett Sterling blev Örebro Hockeys premiärskytt i årets kvalserie.

Han styrde in Daniel Sondells tunga backskott i powerplay – det första av två mål på tolv sekunder som vände matchen från 1–0 för Rögle till 2–1 för Örebro.

Men när Örebro i tredje perioden jagade – och sedermera fullbordade – en andra vändning fick Sterling följa den från avbytarbåset. Den 29-årige amerikanen, med 30 NHL- och nästan 500 AHL-matcher på meritlistan, fick inte spela en minut och hans plats bredvid landsmannen Tim Wallace och kanadensaren Brian Willsie togs istället av Martin Johansson.

– Jag tyckte inte att han var på tårna, förklarar Kenta bänkningen.

– Martin kom in och gjorde det riktigt bra där, i sin första riktiga match efter skadan. Honom hoppas jag vi kommer få nytta av när han kommer igång på riktigt.

Kenta Johansson var mycket ödmjuk efter segern. Bad i det närmaste om ursäkt, trots att Örebro efter en sämre förstaperiod växte in i matchen.

– Starkt av oss att vinna den här matchen, men det var kanske inte helt rättvist. Men det är ändå segrarna som räknas, säger Örebrotränaren och lägger ut tankarna om matchen:

– Vi fick ingen drömstart, och Rögle kunde rida på sin våg med vinster i ryggen från playoffserien samtidigt som vi blev lite tagna, kändes lite rostiga. Därför är det dubbelt så skönt och dubbelt så starkt att vi lyckades vända på matchen.

Hur mycket betyder den här segern?– Den är väldigt viktig. Fortsätter Rögle spela så här kommer många lag få det svårt här, det är jag övertygad om. Samtidigt är matchen på onsdag lika viktig, vi spelar om tre poäng då också. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här och göra en spelmässigt bättre insats då.

Rögletränaren Magnus Bogren var betydligt mer dämpad efter matchen. Tyckte att hans lag bara gjort ”en okej” insats och menade att Örebros tre sista mål berodde på misstag av Röglespelarna.

– Vi blev hårt straffade på grund av individuella misstag. Där märkte vi skillnaden på att möta allsvenska lag och ett lag från SHL.

Läs mycket mer om matchen i tisdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons