Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenta kan bli årets tränare i SHL

Örebro Hockeys tränare och Derek Ryan med bland finalisterna inför SHL Awards.

Annons

Finalisterna bland Årets målvakt – där Julius Hudacek är en av de nominerade – och Årets back i SHL var redan presenterade. Nu är kandidaterna nedskalade till tre även i kategorierna Årets tränare och Årets forward. Och i båda hittar vi representanter från Örebro Hockey.

Kenta Johansson tar tillsammans med Djurgårdens Hans Särkijärvi och Skellefteås Hans Wallson plats bland finalisterna i kategorin Årets tränare.

Juryns motivering för Kentas nominering lyder: "Har fått alla i laget Örebro att verkligen jobba tillsammans och har haft en fantastisk säsong. Oavsett spelartyp har han fått fram det bästa ur sina spelare och verkar alltid bidra med ett lugn i båset".

Även Örebros och hela SHL:s poängkung Derek Ryan är nominerad till ett fint pris. Den amerikanske forwarden har redan fått ta emot guldhjälmen som årets mest värdefulla spelare i SHL. Nu är han även kvar som en av tre kandidater till priset som Årets forward. Övriga kandidater i denna kategori är Linköpings Jeff Taffe och Skellefteås finske import från januari Janne Pesonen.

Motiveringen för Ryan: "En i det närmaste komplett spelare som med sin fräckhet och känsla för målet har bidragit i massor. Hans skicklighet smittar av sig på stora delar av laget. Har en otrolig balans och en förmåga att skydda pucken i trånga lägen".

Vinnarna i varje kategori kommer att presenteras och prisas i SHL Awards som sänds i Cmore den 27 april. Vinnarna utses av en jury bestående av SHL:s tolv huvudtränare och lagkaptener samt 24 utvalda ishockeyprofiler och journalister.

Mer läsning

Annons