Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenta: Läge för målvaktsbyte

Efter segern mot Luleå väntar skräcklaget Leksand. Då öppnar Örebrotränaren för målvaktsbyte. Igen.

Annons

Segern mot Luleå grundades till stor del på ett ramstarkt försvarsspel. Och längst bak fortsatte målvakten Julius Hudacek att vara säkerheten själv.

Men matcherna kommer tätt. För Örebro väntar närmast bortamöte med Leksand i morgon fredag och dagen efter Frölunda hemma i Behrn arena. Med anledning av detta är ett målvaktsbyte att vänta. Johannes Jönsson ska avlasta Hudacek.

- Någon av matcherna ska Johannes stå i alla fall. Om det blir fredag får vi se då, säger tränaren Kenta Johansson.

Till saken hör att Örebro har vilat sin förstemålvakt Julius Hudacek i de två senaste mötena med Leksand. Den 28 november var det Henrik Lundberg som vaktade målet i Tegera arena när Örebro föll med 3-2. Och i senaste hemmamötet, förlust med 2-1, stod Johannes Jönsson. Leksand har under de två SHL-säsongerna utvecklats till rena skräcklaget. Örebro har åtta förluster på nio möten mot masarna.

En spelare som vilades redan mot Luleå var tjeckiske VM-backen Jakub Krejcik. Han var petad.

- Nu har vi åtta friska backar när Joonas Jalvanti var tillbaka från sin sjukdom. Vi kommer därför att rotera. Han tränar på så får vi se om han spelar. Vi har ju matcher fredag-lördag. Någon av de kommer han att spela och då får någon annan träna hårt. Det är en konkurrenssituation och att vi vill hålla alla fräscha.

Örebrotränaren var nöjd med både spelet och resultatet mot Luleå.

- Vi blev bättre och bättre. Vi fick två psykologiskt viktiga mål. I sista perioden tyckte jag sedan vi förvaltade våra chanser bra. Utan att bli passiva spelade vi av matchen på ett bra sätt. Mycket bra boxplay i dag, säger Kenta Johansson.

- En bra insats av spelarna. En viktig seger, en rolig seger. Särskilt när det står och väger i tabellen. Det är inte någon lätt match för oss.

Tränarkollegan i Luleå höll med om att hemmalaget vann rättvist. Men Joakim Fagervall var ändå ordentligt upprörd över det mål hans lag blev bortdömda för vid ställningen 2-1 till Örebro i mitten av andra perioden. Efter lång videogranskning ansågs Per Ledin ha stört Julius Hudacek i målgården.

- Det är åt helvete med alla nämnder och fan och hans moster med de här målen. Ledin rör inte Hudacek. Får man inte ha klubban där när man blir instyrd då vet jag inte vad som gäller, säger Joakim Fagervall.

- Jag vet att jag är jättepart i målet men jag tycker det är horribelt att målet blir bortdömt.

Kenta Johansson framför ett eget förslag för att slippa den typen av bedömningar med spelare i målgården som enligt nuvarande regler får stå där om man inte stör målvakten.

- Jag skulle vilja att man gör målgården mindre och förbjuder helt spelare att vara i den. Då skulle vi slippa alla diskussioner. Det skulle göra det mycket lättare för alla domare.

Det var inte det enda bakslaget Luleå drabbades av under matchen. Målvakten Daniel Larsson ersatte Joel Lassinantti som tvingades utgå efter första 20 minuterna. Han hade drabbats av akut magsjuka.

- Joel spydde som en gris. När jag kom in i omklädningsrummet efter första perioden såg jag mest bara arslet på honom när han var nere i soptunnan, beskriver Joakim Fagervall.

Detta var också anledningen till att Örebrospelarna inte tackade sina motståndare med att ta i hand efter slutsignalen. Oroliga att smittas.

- Men vi hade frågat Luleå i andra periodpausen om det var okej att göra så. Vi ville ju inte framstå som osportsliga, förklarar Kenta Johansson.

Läs mer om segern mot Luleå i torsdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons