Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenta om Ekbom: "Blev överambitiös"

Viktor Ekbom satt utvisad när Växjö sänkte Örebro. En korrekt utvisning, tyckte hans tränare. "Viktor blev överambitiös", säger Kenta Johansson.

Annons

Det var med 1.33 kvar av ordinarie tid som Örebro Hockey-backen Viktor Ekbom åkte på en utvisning för fasthållning på Växjöstjärnan Robert Rosén, i ett läge där domarna tidigare bara hade tagit fyra utvisningar, trots en relativt fysisk match.

Ekbom visade stort missnöje med beslutet, men fick inte medhåll av sin tränare efteråt. Kenta Johansson tyckte istället att felet låg hos Ekbom.

– Det var lite överambition. Ah, jag säger ingenting egentligen. Men, han var lite överambitiös där. Det blev kanske lite för mycket i den situationen, säger Johansson.

Vad tycker du annars om domarnivån, det tilläts ganska mycket ... ?

– Jag tycker att de satte en knätackling på Marko Anttila, som också kunde ha varit utvisning. Men det ska väl vara lite fysiskt, det är väl det alla efterlyser, säger Kenta och får medhåll av Växjötränaren Sam Hallam.

– Ja, och jag tror att det var en svår match att döma också. Det var många konstiga situationer, studs och hopp och folk i klungor. Jag upplevde inte att vi stod och var frustrerade i båsen att vi inte fick mer powerplay, säger den förre Bik Karlskoga-tränaren.

Kenta Johansson var annars halvnöjd med matchen. Tyckte att matchen gick i vågor, men hade hoppats på mer än en poäng.

– Efter uppehåll är det alltid lite svårt att veta var man står. Vi var beredda på att de skulle komma ut hårt, men med hjälp av Tim Sandberg i målet redde vi ut de fem-sex första minuterna och sedan tog vi ledningen. En period i andra var de bättre, och vi slarvade lite, var lite för naiva och tappade pucken så de kunde fortsätta trycka på. I tredje var det ganska jämnt, säger Johansson och fortsätter:

– Vi hade ett läge, med två minuter kvar, en två mot etta (med Jared Aulin och Tim Wallace, reds anm). Och sedan fick vi utvisningen emot oss, och då tänkte jag: "Nu är det dags." Men vi redde ut den under ordinarie tid, tyvärr kunde vi inte reda ut det i förlängningen också. Men kan vi fortsätta spela så här så kommer det trilla in fler poäng. Sist tog vi en tvåa och i dag tog vi en etta. Vi behöver fler tvåor än ettor, så att säga, men spelmässigt börjar vi bli stabilare.

Växjötränaren Sam Hallam sa sig vara nöjd med två poäng ("jag är nöjd med alla segrar vi tar") men var däremot inte lika tillfreds med spelet. Framförallt det i första periodens boxplay, där Örebro gjorde sitt enda mål.

– Erfarna killar stod för grova misstag. Den typen av misstag ska man inte behöva prata om i periodpaus på den här nivån, säger Sam och fortsätter:

– Överlag finns det väldigt många detaljer som vi snabbt måste göra mycket, mycket bättre där ute.

Mer läsning

Annons