Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenta om ryktet: "Stämmer inte"

Nästan fem månader i Örebro avslutades på måndagkvällen.
Men frågan är om det var Kenta Johanssons sista match som tränare för stans stolthet.

Annons
Kenta Johansson.

- Det har varit fantastiskt roligt. Och det var skönt att vi kunde säkra fortsatt spel i SHL redan i åttonde omgången. Visst, vi hade det bästa laget, men det är inte alltid så enkelt som folk kanske tror, säger Kenta.

Viasat går ut med uppgiften att du skrivit under ett nytt ettårskontrakt med Örebro?

- Det stämmer inte. Som jag sagt hela tiden så ska vi ta ett snack när vi spelat färdigt. Mer än så finns inte att säga om det.

Men du stänger inte dörren för en fortsättning?- Nej, absolut inte. Men vi ska träffas, utvärdera och se vart det leder.

Du har familjen kvar i Göteborg. Kan du tänka dig att flytta, eller fungerar det att pendla?

- Jag har inte pendlat nu, bara åkt hem till Göteborg när det varit ledigt och funnits möjlighet. Men fru och dotter blir kvar där nere åtminstone ett år till oavsett var jag är, dottern har ett år kvar i gymnasiet, konstaterar Kenta.

Oavsett hur det blir med din egen framtid, hur ser du på nästa steg - vad behövs för att etablera laget i SHL?

- Inga stora förändringar, tycker jag. Det finns en bra stomme, men visst behöver den kryddas med några spelare. Sedan är det roligt att några av de unga killarna, juniorerna, fått komma upp och visa att de vill vara med och slåss. Det är viktigt att bygga vidare på utbildningen av egna spelare.

Dina intryck av Örebro och klubben efter nästan fem månader i stan?- Väldigt positivt på alla sätt. Vi har haft en fantastisk publik, ett stöd som betytt mycket både i arenan och från alla omkring. Örebro som stad och klubben är verkligen värde en andra chans att etablera sig i ligan. Jag har inte upplevt något av det där gnällbältet det snackas om.

Mer läsning

Annons