Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenta: ”Vi ber inte om ursäkt”

En jobbig vecka fick ett lyckligt slut för Örebro Hockey i och med bortasegern, 3-1 mot Leksand.
– Sköna poäng. Vi visade moral, säger tränaren Kenta Johansson.

Annons

Örebrotränaren verkade nästan lättad, efter en annars jobbig vecka.

– Vi förlorade mot Växjö i torsdags och tog bara en poäng i Stockholm mot AIK i tisdags. Två jobbiga förluster, men vi har sagt att vi inte sak ge upp än, utan ska kriga varje match och ta de chanserna som finns.

Och Örebro tog verkligen chansen i går mot Leksand och vann med 3-1, första segern den här säsongen mot dalalaget.

– Vi började matchen bra och släppte inte till så mycket chanser. I andra perioden jämnade det ut sig och vi drällde lite vilket gav Leksand en del tryck. Men vi kom tillbaka i tredje och även om de kvitterade så studsade vi tillbaka. Vi hann inte bli så oroliga, säger Kenta och fortsätter.

– Totalt sett kändes vi piggare. Leksand hade väl match i går kväll (i fredags) och det kanske avgjorde lite. Men vi ber inte om ursäkt för det, utan vi visade bra moral. Bra målvaktsspel och försvarsspel, dessutom lyckades vi göra ett par mål. Det har inte riktigt varit så förut. Tre sköna poäng.

Inför matchen lämnade backstjärnan Daniel Sondell återbud.

– Han kände sig hängig och skulle undersökas i dag, och ännu mer på måndag.

Skadeläget i övrigt?

– Martin Johansson känner sig bättre, men jag vet inte. Det är väl dag för dag där. Emil Kåberg borta sedan länge och kommer eventuellt tillbaka under säsongen, men det är ett stort frågetecken.

Till gårdagens match gjordes en rad förändringar. Tim Wallace gick in i förstakedjan med Marko Anttila och Jared Aulin. Kalle Olsson i sin tur spelade med Anders Eriksson och Conny Strömberg, medan Weinstock tog plats bredvid Henrik Löwdahl och Johan Wiklander.

– Vi måste försöka få i gång produktionen och det fick vi i dag. Det var positivt. Förstakedjan gjorde ganska bra tycker jag. De har inte spelat ihop tidigare och får nog fortsätta nu.

Tränarkollegan i Leksand, Andreas Appelgren var förstås inte lika nöjd. Efteråt uttryckte han saknad över skadade Hallsbergssonen Johan Ryno.

– Jag rankar Ryno som den bäste offensive spelaren vi har. Jag tror inte han missat någon match under den tid jag varit här. Det blir tydligt när han inte är med att vi tappar offensiv kraft. Vi har ju inte så bred offensiv spets, så det tar extra hårt när en sådan spelare är borta. Hade hoppats han hade kunnat vara med i den här matchen, men nu får nästa förhoppning bli att han medverkar i nästa match, säger Appelgren.

Mer läsning

Annons